Så här byter du bläck på en Canon PIXMA MG6150

Skribent: | Publicerat i Hemelektronik

Misstänker du att det är något fel på din Canon PIXMA MG6150-skrivare eftersom den på sistone har börjat krångla allt mer och utskrifterna är fulla av bläckfläckar och streck istället för det som du egentligen skulle skriva ut? Visst kan även skrivare få fel, men i de flesta fall beror detta på att bläckpatronerna i skrivaren har tagit slut. Nya bläckpatroner kan enkelt köpas i butiker som säljer datortillbehör samt på nätet.

Idag finns det en uppsjö av webbutiker där man kan hitta bläckpatroner till världens alla skrivare, så det är bara att jämföra priser för att hitta det förmånligaste erbjudandet. När du väl har köpt dina nya bläckpatroner är det dags att byta dem. Det är varken svårt eller tidskrävande, men kan vara lite knepigt om man aldrig har gjort det tidigare. Här följer några instruktioner som gör det enklare för dig att byta ut dina bläckpatroner:

  1. Se till att strömmen är påslagen och öppna försiktigt pappersutmatningsfacket.
  2. Lyft luckan så mycket som det går. Då flyttas skrivhuvudets hållare till positionen för utbyte av bläck.
  3. En liten blinkande lampa visar vilken bläckpatron som har tagit slut.
  4. Ta ut den tomma bläckpatronen genom att trycka på fliken. Om flera bläckpatroner har tagit slut ska de bytas ut var för sig och inte samtidigt.
  5. Förbered den nya bläckpatronen genom att avlägsna skyddsfilmen och det orangefärgade skyddslocket och installera den sedan på rätt ställe i skrivaren genom att lutande föra in bläckpatronens främre ända.
  6. Tryck försiktigt på bläckpatronen tills den fäster med ett klick och kontrollera att den lilla lampan lyser rött.
  7. Stäng till sist luckan försiktigt.

Mer detaljerad information om hur du byter bläck på din Canon PIXMA MG6150.

När man talar om bläckpatroner så är det verkliga namnet för dessa maskiner bläckstråleskrivare. I Sverige säger vi dock nästan aldrig bläckstråleskrivare, utan använder istället namnet skrivare, som förvirrande innefattar både bläck & laser) men även det engelska ordet ”printer”.

Bläckstråleskrivaren uppfanns redan på 1960-talet och det tog över 20 år innan företaget HP släppte en maskin som den genomsnittliga invånaren kunde ha råd med. Idag, om man räknar på literpriset i sig, är bläckpatroner fortfarande väldigt dyra. Det kostar faktiskt mellan 16000 till 20000 kronor per liter, men man använder då givetvis bara någon hundradels procent per utskrift. Det är just därför är det viktigt att inte köpa en bläckstråleskrivare av ett okänt märke, som använder för mycket bläck än vad en bättre märke (som till exempel Canon) skulle göra.

Ett känt märke har standarder uppfyllda och skrivaren ser då till dina bläckpatroner kan användas på bästa sätt och så länge som möjligt.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 20 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.