10 tips inför att skriva i en artikelkatalog

Skribent: | Publicerat i SEO

Att skriva artiklar för att hålla fingrarna varma kan vara ett klokt drag nu när kylan har dragit in över oss. Att skriva artiklar för artikelkataloger kräver en lite större ansats, men kan om man sköter sina kort rätt göra rätt mycket för sin hemsida vad gäller ranking på de stora sökmotorerna.

Varför ska jag skriva artiklar och publicera dessa på en artikelkatalog?

Det finns ett antal skäl till varför det är bra att publicera artiklar i en artikelkatalog. Jag ska försöka redogöra för de främsta i denna artikel så att du kan förbättra dina kunskaper i hur man kan skriva en artikel som attraherar både sökmotorer och läsare. Använder du en artikelkatalog på rätt sätt har du mycket att tjäna i din sökmotoroptimering.

Du ökar dina chanser att klättra i rankingen på de stora sökmotorerna

Ju fler inlänkar du får desto större blir chansen att du klättrar över dina konkurrenter. Vem som helst kan skriva en artikel om vad som helst, men det är en fördel om det glöder om dina fingrar. Du kan om du är snabb i fingrarna skriva en kvalitetsartikel på 5-600 ord på 20minuter om ett ämne som du har kunskap i, på en dag hinner du därmed skaffa länkar från ett antal artikelkataloger.

Ju längre artikel du skriver desto fler länkar får du lägga till som pekar till din hemsida.

Ju längre artikel du skriver desto fler länkar får du lägga till som pekar till din hemsida. Normalt får man lägga till 1-3 länkar till en artikel, men det är en fördel att kanalisera all kraft och relevans till så få länkar som möjligt. Normalt brukar 500 ord ge möjlighet till en länk, medan 6-800 ord ger möjlighet till två länkar. Utöver 800 ord är inte nödvändigt, en vanlig bloggläsare orkar inte läsa mer än så. Läs reglerna för den artikelkatalog som du ämnar publicera i härnäst, det skiljer sig mellan de olika artikelkatalogerna.

Skapa din egen relevans

Om du har en sida som handlar om sökmotoroptimering är det en fördel om din artikel också handlar om sökmotoroptimering. Åtminstone om det är dit du tänker peka din länk. Detta kallas för relevans. Tidigare kunde man peka en länk från vad som helst till precis vad som helst, men detta är gammal skåpmat och G genomskådar detta snabbt. En artikelkatalog blir inte bättre än de artiklar som skrivs så hittar du en nischad artikelkatalog om sökmotoroptimering så är detta givetvis en fördel för din relevans.

Öka antalet besökare till din hemsida

Skriver du en intressant artikel så genererar detta även besökare till din målsida. Besökare är för de allra flesta det viktigaste, då besökare konverteras till betalande kunder. Åtminstone i de allra flesta industrier och sidor. Stora sidor som Wikipedia tjänar inte pengar på att få fler besökare, men Wikipedia som sådan medför väldigt mycket förtroende vilket är nästa sak att skriva om.

Förtroende hos G är något extremt viktigt

Ju äldre din sida blir desto mer förtroende får den hos G. En spamsida sätts upp och stängs ner på relativt kort tid, och därför så är det viktigt att den artikelkatalog som du skriver för inte har en kortsiktig horisont utan är där för att stanna några år. Förtroende är en faktor som man inte ska ta för lätt på. PageRank är ett sätt att mäta förtroende på, men detta instrument är väldigt trubbigt och ger endast en grov indikation på hur mycket förtroende G har för en viss sida. Ju äldre din artikelkatalog är desto bättre blir din länk.

Satsa på dig själv – i artikelskrivandet

Då du själv kontrollerar de länkar som du skapar till dig själv kan du också styra de inlänkar som din artikel får. Ju fler relevanta och starkare länkar artikeln får, desto mer kraft och relevans flyttas över till din sida. Tänk bara på att för många länkar på en gång gör att G slår bakut och straffar artikelkatalogen, och i slutändan din egen sida.

Inkludera en relaterad bild till din artikel.

En bild säger mer än 1000 ord och Google älskar filmer och bilder, och kan du inkludera en bild om marsvin till din artikelkatalog om marsvin så är det riktigt bra. Tänk på de stora tidningarna gör, inte publicerar de artiklar om hamstrar och visar en bild på Hans Majestät XVI? Alla artikelkataloger godkänner inte bilder, men det är väl värt att publicera en artikel i de som gör!

Skapa unika artiklar

Google kan med stor träffsäkerhet avgöra om artikeln är unik elle inte. Med unik menas att den varken helt eller delvis finns att läsa på någon annan sida på Internet. Var gränsen går för när G sätter ner foten och stämplar en sida som ”duplicate content” är svårt att säga, men du ska kunna korrekt citera delar av en artikel, vilket är det naturliga om man skriver långa intressanta debattartiklar om ett ämne.

Jag hoppas att du har fått lite inspiration till hur du kan effektivt skriva artiklar för att publicera i en artikelkatalog som den du just läser på.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 8 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.