Marknadsför dig lokalt

Skribent: | Publicerat i SEO

Vanligast när man startar företag är ju att man börjar i relativt liten skala och ofta med den egna kommunen som främsta kundbas. Marknadsföringen man börjar med är kanske att man lägger ut någon liten annons i lokaltidningen, lägger upp en enkel hemsida, trycker upp visitkort och kanske delar ut lite reklamblad. Kanske går man även med i någon lokal företagarförening för att nätverka lite. Ofta har man kanske inte tillräckligt med resurser för att göra mycket mer än så och med den begränsade marknadsföringen kan det vara svårt att få snurr på verksamheten.

Fler och fler upptäcker dock fördelen med att lägga en del av sin marknadsföringsbudget på att annonsera på Google med Google Adwords. Med Google Adwords kan du styra dina annonser ner till lokal nivå och t.ex. välja att endast visa dina annonser för personer i din egen kommun. Tack vare detta så kan du alltså även som en lokal företagare annonsera effektivt på Google och då endast visa dina annonser för personer i din egen kommun som är ute och söker efter just sådant som du kan hjälpa till med eller förse dem med.

En sådan här typ av marknadsföring blir ju betydligt lättare att mäta effekten av än om du t.ex. lägger ut en annons i den lokala tidningen. Här får du ju exakt statistik på hur många din annons har visats för och hur många som därefter klickat in på den och besökt din hemsida. Lägger du dessutom in någon form av målspårningskod när t.ex. en person gör en beställning i din webbshop, fyller i ett kontaktformulär eller liknande så kan du på lite sikt t.o.m. räkna ut hur mycket din annonsering ger i rena pengar, så kallat ROI.

Skall du satsa på att annonsera på Google och få ut maximal effekt så bör du dock lägga lite tid på detta. Viktigt är t.ex. att du har bra annonser som är specifika mot de sökfraser som du annonserar för. Du bör även se till att hemsidan du länkar annonsen till är av bra kvalitet så att den ger ett bra intryck på personen som klickar in. Viktigt är att den ger ett seriöst intryck och direkt ger den informationen som utlovades i annonsen. Kanske bör du som företagare även se över möjligheterna att ta hjälp av någon Adwords byrå om du inte känner att du riktigt har den tid eller det intresse som krävs för att få detta att bli riktigt bra. Ofta kan en Adwords byrå göra en väsentlig skillnad och göra så att du sparar både tid och pengar.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 1 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.