Ta körkort

Skribent: | Publicerat i Bil

Det är ett stort steg att besluta sig för att ta körkort. Själv velade jag fram och tillbaka och visste varken ut eller in. Eller rättare sagt jag ville ta körkort men inte just då. Jag var 18 år fyllda och som tjej var jag mer intresserad av pojkar och att gå ut och dansa än att sitta hemma och plugga körkortsteori på flickrummet. Dessutom hade jag tillräckligt med läxor från skolan. Men mina envisa föräldrar tjatade tills jag slutligen gav med mig och skrev in mig vid en körskola. Det visade sig vara ett bra beslut för idag är jag 30 år och älskar mitt körkort.

När man ska ta körkort är det viktigt att hitta en bra körskola med bra lärare. Det är också dyrt att ta körlektioner så det är bra om man lagt undan ett sparkapital på 15 000 kr. Körskolorna erbjuder en ofta att köpa olika paket där det ingår böcker och körlektioner. Dem finns i olika prisklasser men vanligtvis räcker inte de körlektioner som ingår utan man får köpa till fler efter hand.

Tänk på att lägga ner mycket tid och energi på teorin så att du klarar ditt teoriprov. Jag tycker att teorin var svårast att klara av. Ett tips är att öva inför teoriprovet online. Du kan hitta massor av bra sidor som är helt gratis och som hjälper dig klara av körkortsteorin utan problem. Räcker det inte med dessa gratissidor så finns det även många hemsidor som mot en mindre kostnad hjälper dig med att plugga teori och låter dig öva på massor av olika körkortsfrågor. Du kan till exempel gratis öva på vägmärken på nätet inför ditt teoriprov så att du klarar det utan problem.

Sedan återstår bara uppkörningen och den var inte särskilt svår att klara av. Din körlärare skickar inte dig på uppkörning om du han eller hon inte anser att du är redo. Teorin är dock tuff eftersom du måste ha lärt dig väldigt mycket information och inte får ha många fel på provet. Plugga så ofta du kan och kör flera gånger i veckan om du har möjlighet. Jag råder dig också att undvika intensivkurser. Det låter skönt att göra teori och körkortsprovet på bara några veckor men många misslyckas eftersom det är väldigt kort tid att lära sig allt på och för att det är otroligt svårt. Försök att inte stressa utan ta det bara lugnt så ska det gå bra.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 4 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.