Vilken golfboll är den bästa?

Skribent: | Publicerat i Sport & Fritid

Detta är en fråga som det inte finns något direkt svar på. Även om många skulle säga Titleist Pro V1 som är världens mest spelade golfboll. Så är svaret inte fullt så enkelt.

Är billiga golfbollar lika bra som de dyrare? Alla modeller av golfbollar som finns genererar olika mycket spinn vid identiska tillslag. Så beroende på din sving och din spelstil så gäller det att hitta en golfboll som passar dig. De billiga golfbollarna spinner oftast mycket mindre än de dyra.

Slår du snett och har mycket sidoskruv på dina slag så kan det vara ett mycket bra val att spela en golfboll som genererar lite spinn. Men då golfbollen spinner mindre kommer det bli bra mycket svårare att få stopp på bollen när du spelar in mot flaggan. Så dina utslag kommer att bli rakare med en golfboll som spinner lite. Men dina inspel och ditt närspel kommer att bli mycket svårare att kontrollera då en boll med lågt spinn kommer att behöva mycket greenyta att rulla på innan den stannar. Väljer du då istället en golfboll med mycket spinn då kommer det bli svårare att hålla utslagen kvar i banan då sidoskruven kommer att öka. Fast fördelen med en golfboll som spinner mycket blir då att det blir väldigt mycket lättare att kontrollera den vid inspel. De behövs inte i närheten lika mycket greenyta för att få stopp på bollen. Många duktiga spelare behärskar även att slå backspinn med de golfbollarna som spinner mycket. Vilket är så gott som omöjligt att klara av med en boll som spinner lite.

Så här ligger grunderna till bakom golfbollsteknologin. Sedan finns det även 100-tals modeller som är en blandning av lågt och högt spinn. Det är här utmaningen ligger för golfbollstillverkarna att lyckas tillverka en golfboll som spinner så lite som möjligt med drivern och så mycket som möjligt med wedgarna.

Så vad är svaret då på frågan: Vilken golfboll är den bästa? Det finns inte något direkt svar på det. Utan du måste testa dig fram själv. Även om tourmodellerna Pro V1x, Hex Black, Lethal, 20XI-X, Star XV och Bridgestone B330 är de mest avancerade golfbollarna på marknaden och de som bör rekommenderas till de flesta.  Sedan kommer kostnads frågan in också. Vilken golfboll är den mest prisvärda. Vill du inte spendera stora summor på golfbollar men vill ändå ha en avancerad golfboll med mycket spinn. Då är begagnade golfbollar de bästa alternativet.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 1 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Additional Articles From ‘Sport & Fritid’