Ändras spelplanen för flyg till New York?

Skribent: | Publicerat i Resmål

Att hitta billiga resor till New York har emellanåt varit lite klurigt. Allting beror ju på vad man tycker är billigt och flygbiljetterna ligger kring 4000-4500 kr så frågan är om det går att hitta ännu billigare flyg till New York? För man ska ju ändå betala för flygbränsle och löner osv. Hur lågt kan flygbolagen gå innan dem helt enkelt inte går med plus längre?

Här i dagarna kom äntligen de efterlängtade lågprisbiljetterna från Norwegian. För ca 2600kr kan du ta dig till och från New York vilket är löjligt billigt. Det man kan fråga sig är vad det här gör för resten av flygbolagen? Det lär ju bli ett väldigt hårt tryck på just Norwegian en tid framöver. Om det här slår väl ut så kommer nog det sätta press på de andra aktörerna så de också sänker sina priser på flyg New York.

Men det största problemet kvarstår för en resenär som vill komma undan riktigt billigt med att resa till New York. Att bo på hotell i New York är betydligt dyrare än i andra städer, i alla fall om man ser till snittpriset. För visst kan du hitta ett sunkigt hotell i New York för några hundralappar per natt men då är det verkligen en låg standard. Man brukar säga att man får räkna med att betala runt 500 kr för ett hyfsat hotell i New York, det vill säga att man vill bo centralt i staden. Dock finns det en hel del saker man kan göra för att öka sina chanser att hitta ett prisvärt hotell i New York. Det du gör är att sätta dig ner och gå igenom de erbjudanden som de olika hotellaktörerna har och välja det som passar dig bäst. Flygbiljetterna är som jag skrev tidigare, väldigt hårt pressade och svårt att göra bra priser. Hotellen är det dock lite annorlunda med eftersom dem har mer marginal och därför går det också att hitta betydligt bättre erbjudanden där också.

Sammanfattningsvis så kan man säga att flygpriserna förhoppningsvis kommer att sjunka i pris i och med att Norwegian börjar flyga till New York. Och kombinerar du det med att leta upp ett prisvärt hotell med en av dem många aktörerna inom hotell i New York så kommer du att kunna hitta en riktigt prisvärd resa till New York. Förhoppningen är att man äntligen kan ta ett flyg New York på ett lov eller under ett par dagar för att upptäcka staden.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 6 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.