Res till Grekland i sommar

Skribent: | Publicerat i Resmål

Det finns många trevliga öar att välja på i Grekland. Vilken som passar bäst beror lite på vad du söker för semester.

Romantiska öar finns det gott om i medelhavet. Den mest kända är nog Santorini där solnedgången är den stora attraktionen. Ön ser ut som en halvmåne och är ursprungligen resterna av en vulkankrater. Därav dess cirkulära form. Byn Thera syns ofta på Grekiska vykort med sina vita hus som hänger ut över klippkanterna.

Bland barnfamiljer är öar som Kreta och Naxos populära med sina fina vita stränder. Kreta är den största ön i Grekland och här hittar du massor av olika byar och städer. Något för alla med andra ord. Är du lite yngre och vill ha lite mer nattliv på din semester på Kreta så rekommenderas Hersonissos. Där det är party hela sommaren.

Den bästa festen i hela Grekland hittar du annars på ön Ios som ligger mellan Santorini och Naxos. Denna lilla party ö är väldigt populär bland festande turister. Här samlas ungdomar från hela världen under sommaren för att ha kul. Men Ios har mer än bara party att erbjuda. Här hittar du en av Greklands vackraste stränder, Mylopatas, som är en lång bred strand med fin vit sand. I slutet av stranden hittar du Far Out Club där det är fest hela eftermiddagen om du inte har fått nog av nattens party. Vill du veta mer om nattlivet på Ios så rekommendera jag att du besöker denna sida.

Grekland har en rik historia. Det finns massor av antika utgrävningar att besöka och museer att utforska. Är du intresserad av historia så ska du definitivt besöka huvudstaden Aten, med alla dess museer och sevärdheter. Promenera upp för berget och besök Akropolis som så många andra turister gör. Tänk dock på att detta är ett väldigt populärt turistmål så försök att ta dig när det inte är överfullt med turister. Då får du ut den bästa upplevelsen av detta Grekiska världsarv. Aten är perfekt som start och slut på en båtbluff i den Grekiska övärlden. Passa på att stanna en natt då och se lite av vad staden har att erbjuda.

Den Grekiska övärlden är en av de största anledningarna till att så många besöker detta land varje år. Här kan alla hitta sin favorit. En del åker tillbaka till samma ö år efter år medan andra tycker att det är trevligare att besöka nya varje år. Stannar man några dagar på varje så hinner man med några stycken på en två veckors semester. Grekland har bra båtförbindelser mellan de större öarna, men vill du besöka någon av de mindre så kanske det inte går båtar varje dag men det kan det vara värt för att få uppleva lugnet på en folktom ö.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 4 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.