Ett tips inför din Thailandsresa

Skribent: | Publicerat i Tips & Guider

Inför ens Thailandsresor bör man ta tid och planera lite för att få så mycket man kan ifrån sin semester.

Flera föredrar att resa till Thailand under vintern, vilket även rekommenderas av andra resenärer som besökt landet. Detta är tack vare att det är just under vintersäsongen som det är som skönast att resa dit. Temperaturerna är behagliga och perfekt om man vill ligga och sola eller bada i deras turkosfärgade klara vatten.

Innan man väljer att beställa sina biljetter till Thailandsresor ska man självklart se vart i landet man vill besöka. Det finns enormt många att välja mellan och de har alla något unikt att erbjuda.

Några av de sevärdheter flera gärna tar del av under sina Thailandsresor är följande:

Huvudstaden Bangkok

Staden är fylld med attraktioner, bland annat historiska sevärdheter som deras tempel såsom Wat Pho med den stora vilande Buddha som är 46 m lång. Om man är intresserad av ytterligare historiska platser i Bangkok kan man även ta chansen att besöka ett av de äldsta områden i Bangkok som heter Chinatown. Chinatown är fylld med t.ex. kinesiska marknader, vilket man kan enkelt besöka om man vill finna lite unika suvenirer som man ka ge bort som present till sina vänner.

Vill man ha lite mer spänning under en resa till Bangkok, kan man t.ex. ta del av en Thailändsk boxningsmatch som kallas för Muay Thai. En kort resa utanför staden ger en även möjligheten att sola på den närmaste stranden.

Phuket

Phuket är den största ön i Thailand och den besöks av miljoner turister varje år.

När man är i Phuket under Thailandsresor finns det flera sevärdheter som man kan ta del av såsom deras unika tempel Wat Chalong. Wat Chalong är deras största tempel och ligger på den södra delen av ön. Men det tempel som besöks mest av turisterna som kommer till ön är däremot Wat Phra Thong tack vare deras berömda gyllene Buddha staty.Vill man ta del av utsikten över Phuket finns flera utsiktsplatser man kan besöka på ön. Man kan via dessa platser få chansen att se en unik och vacker solnedgång eller soluppgång.

Nattlivet på Phuket är fullt igång med flera barer att besöka. Har man lust för underhållning under natten är Bangla road platsen man bör besöka, den är fylld med nattklubbar och barer.

Phuket är känd för mycket, speciellt för deras badstränder och två av dem mest kända är Patong beach och Karon beach. Via dessa två stränder kan man få chansen att sola på två av världens vackraste stränder och bada i kristallklara vatten. Besöker man Patong beach kan man även ta del av diverse vattensporter såsom segling, snorkling och vindsurfing.

Så hittar du prisvärda thailandsresor

Skribent:

Denna skribent har publicerat 6 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.