Fräscha upp ansiktet med ricinolja

Skribent: | Publicerat i Hudvård

Ricinolja är en fantastisk produkt som har kan användas för att göra både hår och hud vackrare. Som många redan känner till så kan ricinolja användas i håret för att stimulera hårväxt och få det att växa snabbare, men det kan även göra huden i ansiktet renare och lenare. Som namnet antyder görs detta medel på olja från växten ricin, som tillhör törelfamiljen av träd, buskar och örter. Ricin är också namnet på det gift som man kan utvinna ur fröna från denna växt. Ricinolja är dock inte giftigt eller skadligt, utan är en helt naturligt och ofarligt skönhetsmedel. Om man mot förmodan skulle dricka oljan har den en viss laxerande effekt.

Ofta används ricinolja i konventionella kosmetikaprodukter av diverse olika sorter eftersom det är en olja som inte löser sig i alkohol, vilket gör att den bevarar fukten i produkten. Man kan bland annat hitta ricinolja i vissa läppbalsam och hudkrämer, där dessa höga fetthalt och trögflytande konsistens kommer till användning. Mer information om produkter med ricinolja går att hitta på www.ricinolja.com. Denna olja har en förmåga att även bevara fuktbalans i huden, vilket är viktigt för att huden ska vara frisk och se bra ut. Ricinolja innehåller också en mängd näringsämnen som huden behöver för att hålla sig vacker.

Varför använda ricniolja i ansiktet?

När ricinolja används i ansiktet så lugnar och återfuktad den huden. Oljan bidrar även till att partiklar och smuts lämnar hudens alla små porer. Till en viss grad kan ricinolja också bidra motverka akne genom att talgkörtlarna renas av en behandling med denna olja. Det finns ett flertal produkter mot finnar som säljs på apotek och i hälsobutiker som innehåller ricinolja. Om man vill hålla ansiktet rent och fräscht är det därför en bra idé att börja tvätta ansiktet med ricinolja ett par gånger i veckan. Det hindrar huden från att torka ut och ger den alla förutsättningar för att se bra ut.

När man applicerar oljan i ansiktet är det viktigt att man har tvättat händer noggrant innan man kommer i kontakt med oljan. Om man inte har rena händer kan man råka gnugga in smutspartiklar i huden, vilket gör att oljan får motsatt effekt. Eftersom ricinolja är en trögflytande och fet olja så kan den vara svår att arbeta med. För att göra den mer lättarbetad kan man blanda den med en mer lättflytande olja, till exempel olivolja eller mandelolja. Hälften ricinolja och hälften mandelolja ger en blandning som är mycket lättare att smörja in ansiktet med. Då blir oljan även lättare att tvätta bort efter behandlingen. Läs mer om ricinolja på Storaprylguiden.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 5 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.