Vårda huden med väldoftande lavendelolja

Skribent: | Publicerat i Hudvård

Lavendelolja är en vegetabilisk olja som har två intressanta egenskaper som gör den användbar i hudvårdande skönhetsprodukter. Den innehåller dels många näringsrika fetter och vitaminer som huden behöver för att bli len och vacker, men den har också en fantastiskt god doft som lugnar sinnet och gör det lättare att slappna av. Den senare egenskapen gör lavendelolja till en mycket populär eterisk doftolja som används i behandlingar med aromaterapi som syftar till att förebygga och motverka stress. Ett enkelt och billigt sätt att få ta del av fördelarna med aromaterapi själv är att droppa några droppar koncentrerad lavendelolja i ett varmt bad. När de väldoftande lavendelångorna sprider sig i badrummet blir det lätt att slappna av och glömma vardagsstressen.

Ett sätt att kombinera lavendeloljans aromaterapeutiska egenskaper med dess positiva effekt på huden är att använda den som en massageolja. Lavendelolja i sig är en väldigt flyktig och svårarbetad olja, vilket gör att det är bättre att använda en basolja, till exempel mandelolja eller jojobaolja, och sedan tillsätt lavendelolja för att förbättra basoljans doft och hälsosamma påverkan på huden. Lavendelolja innehåller bland annat ämnen som har en anti-inflammatorisk verkan på huden, vilket problem med akne och finnar. Det gör att oljan är mycket lämplig att använda i ansiktet, till exempel som en återfuktande olja som kan appliceras innan du går och lägger dig. Eftersom lavendelolja är en mild naturlig produkt som oftast framställs helt ekologiskt utan onödiga kemiska tillsatser så behöver du inte oroa dig för att huden ska bli irriterad eller rödflammig av oljan. Även du med känslig hud kan använda lavendelolja regelbundet.

Var du kan köpa lavendelolja

Ren lavendelolja som varken är koncentrerad för att ge en mer intensiv doft eller utspädd för att vara mer lättflytande och lättarbetad är inte så lätt att få tag i, varken i fysiska butiker eller butiker på nätet. Men genom att köpa en eterisk olja eller en hudprodukt som delvis innehåller lavendelolja kan man ändå få användning av dess positiva hälsoeffekter. Eteriska lavendeloljor går att köpa på många olika platser i Sverige. Om man vill ha tillgång till de största utbuden och de billigaste priserna bör man dock besöka någon av de nätbutiker som specialiserats sig på aromaterapuetiska produkter. Vanliga hudprodukter som innehåller lavendelolja är dock ännu lättare att få tag på. Tack vare sin goda doft kan man hitta lavendelolja i alla möjliga olika produkter, i allt i från antirynkkrämer till schampo. Vill man ha en massageolja eller en hudolja med ett högre innehåll av lavendelolja är man dock återigen tvungen att besöka en större nätbutik specialiserad på skönhetsprodukter. På den här sidan kan du läsa mer om lavendelolja och få fler tips på var den går kan köpa.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 5 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.