Gå ner i vikt med grönt te

Skribent: | Publicerat i Viktminskning

Flera vetenskapliga studier har visat att tedrickare, framför allt de som dricker grönt te, går ner i vikt snabbare än de som inte gör det. Anledningen tror man är att kombination av ämnet EGCG som finns i teet tillsammans med koffeinet bidrar till att öka kroppens ämnesomsättning. Grönt te ökar även nivån av noradrenalin, som förbereder kroppen på att bränna fett. Trots att alla forskare kanske inte håller med om att grönt te är en mirakelkur mot övervikt, håller nog de flesta viktexperter med om att te och vatten är bättre än läsk och godis, och kan hjälpa till att hålla borta suget efter onyttiga drycker och snacks.

Här är några tips för den som vill börja dricka grönt te:

Det första steget till att börja dricka grönt te är att hitta ett te som du tycker är gott. Vissa typer av grönt te kan ha väldigt kraftfull smak, vilket kan vara obehagligt för en ovan tedrickare. Det finns många sorters te med olika smaker att välja på, både i form av tepåsar och lösvikt. Prova dig fram tills du hittar ett te som du gillar.

Gör det lätt att brygga te! Ett hinder som många ställs inför är att brygga teet, eftersom det kanske inte går så snabbt och enkelt som de vill att det ska göra. Ett lätt sätt att brygga te är att värma en kopp vatten i mikrovågsugnen i ungefär två minuter och sedan lägga i tepåsen. En ännu snabbare metod är att använda en vattenkokare för att värma vattnet. En vattenkokare kostar inte särskilt mycket och finns att köpa i de flesta stora hemelektronikaffärer.

För att kunna hålla fast vid något måste man göra det till en vana. Försök därför att göra tedrickandet till en del av din dagliga rutin. Om du dricker kaffe på morgonen, börja med att byta ut det mot te. Att dricka te istället för kaffe kan spara väldigt mycket kalorier, särskilt om du brukar dricka kaloririka kaffedrycker med mycket mjölk och socker. Om du på eftermiddagen börjar känna dig sugen på sötsaker, ta en kopp te istället. Grönt te bidrar till att sänka nivån av glukos i blodet, vilket minskar hungerkänslorna och suget efter ohälsosamma snacks.

Variera vilket te du dricker. Som med alla typer av livsmedel, kan det bli tråkigt att dricka samma sorts te hela tiden. Prova olika märken och smaker för att få lite variation. Du kan också hälla i lite fettfri mjölk eller lite citron för att smaksätta teet.

Skribent:

Skriver artiklar om viktminskning och hälsa.

Denna skribent har publicerat 2 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Additional Articles From ‘Viktminskning’