Att tänka på när man ska låna pengar

Skribent: | Publicerat i Lån

I dessa tider efter jul och nyår så kan det vara svårt att få ihop ekonomin och då kan ett lån vara den bästa lösningen. Dock finns det en hel del olika banker därute och det kan vara lätta att känna sig överröst med specialerbjudanden från höger och vänster från banker som försöker locka till sig låntagare, framförallt de som verkar inom sms lån.

När du ska ta ett lån är det väldigt viktigt att du går igenom din ekonomi och räknar på hur mycket du har råd med i ränta och avgifter. Ett större lån så som ett bostadslån eller ett lån till en bil kommer att påverka ekonomin ett bra tag och därför är det viktigt att verkligen ha råd med den nya utgiften.

När man väl kommit fram till vilken månadskostnad man har råd med är nästa steg att hitta ett lämpigt lånelöfte. Ett starkt tips här är att höra runt med olika banker och ska man ta ett mindre lån bör man se till att försöka hitta en aktör som lånar ut gratis, det vill säga utan ränta. Genom att jämföra olika erbjudanden så kan man spara en hel del pengar, så det är ett vikigt steg när du ska låna pengar.

Låna pengar med betalningsanmärkningar

Att få låna pengar med betalningsanmärkning kan vara lite klurigare. Då gäller det verkligen att planera och strukturera upp sin ekonomi innan man vänder sig till banken för att ta ett lån. Vanligtvis brukar de stora bankerna ha som policy att inte låna ut pengar till personer med betalningsanmärkning vilket gör att man får vända sig till andra aktörer som specialiserat sig på kunder med betalningsanmärkning.

Det banken gör är att de gör en personlig bedömning av låntagarens ekonomi för att sen göra en bedömning på vilken risk banken tar för att låna ut pengar till personen i fråga. Därför är det så viktigt att ha allt på sin plats när man ska låna pengar med betalningsanmärkning.

I regel brukar dock räntan bli högre än om du inte har betalningsanmärkning vilket gör att det kan vara smart att fundera både en och två gånger och man verkligen behöver ta lånet eller om man kan vänta tills betalningsanmärkningen har slutat gälla så man får en bättre ränta.

Men som sagt ibland måste man verkligen ta ett lån när man har betalningsanmärkning och då gäller det bara att jämföra och var noga med att ta det lånet som passar just den personen.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 6 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.