Lån till sommarstugan

Skribent: | Publicerat i Lån

I tider som dessa är det inte konstigt att man söker sig ut på webben för att hitta alternativ lösningar för att låna pengar till mindre utgifter.

Som ett resultat av den ekonomiska kris vi har haft har de traditionella storbankerna stramat åt kraven på sina låntagare och idag ska man till exempel ha femton procent i kontantinsats mot tidigare tio procent. Det är betydligt svårare att låna kontantinsatsen utan den ska man gå in med sparade pengar.

Det gör det i stort sett omöjligt för en ung person att kunna köpa en lägenhet runt Stockholm idag. Men det var inte det vi skulle fokusera på i den här artikeln.

Tanken med den här artikeln är att belysa möjligheter istället för svårigheter. Och när bankerna stramar åt så kommer det nya aktörer som erbjuder lån ändå.

Det har kommit en uppsjö av nya aktörer på lånemarknaden och idag är det verkligen inte svårt att få ett lån, dock är det svårt att veta vem man ska låna av och en majoritet av låntagarna verkar försumma den effektiva räntan.

Ska man låna pengar till en sommarstuga så är det viktigt att gå igenom sin ekonomi innan och göra en noggrann analys innan man bestämmer sig för att låna pengar. När man väl bestämt sig är det viktigt att jämföra olika lånevillkor. Gå därför in på flera olika banker och ansök om lån. När du fått svar från bankerna väljer du den bank som passar dig bäst.

Ska man låna med betalningsanmärkning så är det lite knepigare. Det finns fortfarande ett stort utbud av banker som lånar ut pengar ändå. Ett starkt tips är att gå in på en jämförelsesida som listar alla de banker som lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkningar och helt enkelt gå igenom listan och ansöka till de olika bankerna för att sen välja den som passar dig bäst.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att lånekulturen har förändrats en aning. Det har blivit svårare att låna pengar av de stora bankerna men det finns fortfarande banker som lånar ut pengar. Vilket gör att vill man låna pengar till en sommarstuga så går det absolut att göra det även om man har betalningsanmärkningar. Personer med betalningsanmärkningar får tänka till lite extra och se till att välj en bank som lånar ut pengar till personer som vill låna pengar trots betalningsanmärkning. Där kan räntan sticka iväg en aning. Anledningen är att banken tar en högre risk när de lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkningar.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 6 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.