Att marknadsföra sin sommarstuga i Gävle

Skribent: | Publicerat i Hus & Hem

De som har en sommarstuga i Gävle och vill marknadsföra den kan göra detta på flera olika sätt.  En hel del sätt är gratis eller kostar under hundra kronor. Samtidigt är uthyrning av sommarstugor skattefritt upp till en relativt stor summa så med enkel och billig marknadsföring kan det vara en riktigt lönsam affär.

Det första man kan göra är att skapa en personlig hemsida.  Det kostar inte mycket att skapa en hemsida och med hjälp av hemsidesystem som tex world press är det extremt enkelt att lägga upp text, bild och annat som visar hur stugan ser ut. Att ha en hemsida är näst intill ett måste för att nå ut till sina eventuella kunder. D e som har tänkt hyra vill se i förhand på bilder för att förstå om stugan är av den kvalité som de kräver på sin semester.

Det andra man kan göra är att kontakta turistbyrån. Dessa söker nämligen konstant sommarstugor för uthyrning. De som vill kan därmed få sin stuga marknadsförd helt gratis av turistbyrån på deras hemsida. Byråns enda uppgift är att få människor att turista i staden och därmed ska de göra vad de kan för att erbjuda ett stort utbud av sätt att sova i stan.  Om turistbyrån anser att din stuga är intressant kommer de ut och tittar på stugan.  Detta för att de ska veta vad de ska svara om de får frågor av de som kommer in på byrån för att boka en stuga.

De som vill kan även låta byrån ta hand om själv uthyrningen men då får man betala en viss provision på intäkterna.

Det tredje kan göra är att annonser på Blocket. Det kostar visserligen några tior för en annons som ligger uppe ca en månad men det är extremt lite för en annons som kommer läsas av många. Den stora fördelen med denna marknadsföringskanal är att även människor från andra städer går in och ser reklamen. Om man annonserar i lokaltidningen eller liknande hade reklamen bara nått fram till de som bor inom stadens gränser.

Det fjärde sättet att marknadsföra sin sommarstuga på är genom den klassiska mun-till-mun-metoden. Prata med vänner och bekanta om att du har en sommarstuga som du gärna hyr ut. Låna ut den gratis till grannar. De kommer i sin tur berätta för sina vänner var de varit i helgen och automatiskt nämna att den går att hyra. Du kommer snart att märka att de som vill hyra en stuga är närmare dig än vad du trott.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 1 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.