Flytta hemifrån

Skribent: | Publicerat i Hus & Hem

Ett av de steg man tar i livet som verkligen markerar att man är vuxen är när man flyttar hemifrån – man blir självständig och får ta sitt eget ansvar. Man kan inte längre falla tillbaka på mamma och pappa. Nackdelen av att flytta hemifrån är att man måste hitta heminredning men det behöver inte bli så dyrt. Om man inte har sparade pengar så bör man inte köpa heminredning på kredit – det blir alltid dyrare än vad man har tänkt sig.

Det bästa är alltid att börja nedifrån och arbeta sig uppåt det vill säga man flyttar till en liten etta och då behöver man inte så mycket heminredning. Vissa saker behövs för alla – man behöver en grunduppsättning med porslin och kastruller för att klara matlagning. Att laga egen mat blir inte bara roligare och godare – det är nyttigare också.  Man behöver en säng att sova i och eftersom vi spenderar en fjärdedel av våra liv sovandes så bör man köpa en bra säng.

Att köpa billig heminredning är något som är ett tabu för många utan man jagar märken och vill ha ett hem som ska se ut som ett inredningsmagasin. Men måste man köpa grejer man inte har råd med innan man ens har hunnit få en inkomst och spara pengar? Nej, man kan köpa billig heminredning och man behöver inte ha en trerumslägenhet med komplett inredda rum från början. Det är ganska kul att leta heminredning – både på nätet och bättre begagnad heminredning.

Loppisar, blocket och liknande är fantastiska resurser för dom som letar efter heminredning på en budget. Med lite målarfärg, tyg och tid kan man förvandla de flesta gamla tråkiga möbler till nya och bättre möbler. Att göra egen ny heminredning av gammal är också ett roligt sätt att få en helt personlig prägel på ditt hem.

Något man lätt glömmer när man ska köpa heminredning är att köpa förvaring – för vi har fler prylar än vad vi vill erkänna och bor man trångt måste man vara uppfinningsrik och använda varenda kvadratcentimeter av sin garderob för att kunna förvara prylar och kläder. Snygga lådor hjälper till att hålla ordning. Men också att inte köpa allt man ser, återvinna och rensa ur är viktigt för att kunna bo bra om man bor trångt.

Billig heminredning när man flyttar hemifrån behöver inte vara tråkig eller heminredning av dålig kvalité det kan vara heminredning som är verkligen personlig, unik och ha ett bra miljötänk.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 8 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.