Tre vårtips för den sparsamma hemmafixaren

Skribent: | Publicerat i Hus & Hem

Är detta året då du äntligen ska ta tag i de där grejerna som du skjutit på så länge? Piffa upp hemmet, fräscha upp din garderob, besöka de där platserna du så länge velat se? Det är lätt hänt att saker blir liggande, hur mycket man än vill göra dem. Framförallt med tanke på hur mycket allting kostar. Men sanningen är att en make-over inte behöver kosta skjortan. Med med dessa tre enkla tips bör den mest svårstartade och sparsamma av hemmafixare kunna komma igång och äntligen få slag i saken.

1. Gör din garderob personlig och miljövänlig.

Ibland finns inte pengarna för att shoppa. Dessutom kanske det inte känns berättigat, om du har massor av hela och rena kläder som du egentligen bara är lite trött på. Men, om du bestämmer dig för att inte bara slänga eller kassera gamla kläder, utan se till att de kommer till användning, så kan du med gott samvete köpa nytt. Gå till en klädbytardag i närheten av där du bor, finns ingen så kan du anordna en själv: styr upp ett event på Facebook dit du bjuder in folk att ta med sina gamla, men fräscha, paltor, och så ses ni och frossar i varandras avlagda plagg, medan ni livar upp er egen garderob. Socialt, roligt och billigt. Vill du sedan köpa nya grejer som är av mer personlig karaktär så kan du bara slå dig ned framför datorn och designa en tröja med eget tryck – roligt, annorlunda och unikt.

2. Samla skrot.

Du behöver inte gå i inredningsaffärer för att ge ditt hem en trendig och hemtrevlig look. Det räcker med att promenera omkring på platser där folk slängt saker, och fynda bland allt möjligt som vissa anser är skräp, men som i själva verket är fullt fungerande inredningsattiraljer. Gör även en finkamning av det egna hemmet, kolla i förrådet bland saker du inte trodde du skulle kunna använda. Saker som är avdankade på ett område kan med lite fantasi användas till någonting annat. Du behöver inte slänga ut pengar på att skapa en mysig stämning, du behöver bara hålla ögonen öppna.

3. Ta en paus.

För att ha ork att vara kreativ behöver du även vila. Ta en paus, gör någonting som inte har med heminredning eller shopping att göra, och ladda batterierna inför nästa kraftansträngning som är ännu ett steg på vägen mot ditt personliga och prisvärda liv.

Lycka Till!

Skribent:

Denna skribent har publicerat 1 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.