Vad ingår oftast i hemlarm?

Skribent: | Publicerat i Hus & Hem

Att skaffa ett hemlarm kan vara en bra idé om du vill känna dig så trygg som möjligt samt på bästa sätt vill skydda din bostad och allt värdefullt som du har där. Det sker många inbrott i Sverige årligen så se till att tjuvarna inte väljer just din bostad genom att installera ett välutrustat hemlarm. Ta kontakt med några olika larmföretag och jämför deras priser och tjänster för att sedan kunna välja dem som ger den absolut bästa lösningen för dig och dina behov.

Vilka tjänster ingår i ditt hemlarm?

Olika larmföretag erbjuder olika typer av tjänster men det som vanligtvis brukar ingå i ett hemlarmspaket, utöver själva installationen är tjänster som larmövervakning dygnet runt, uppkoppling till larmcentralen, kameraövervakning samt en väktartjänst. Genom ditt hemlarm kommer ditt hus vara kopplat till företagets larmcentral som direkt märker om det skulle vara någon som försöker ta sig in i ditt hus. Om du inkluderat kameraövervakning i ditt larm kan larmcentralens personal snabbt se vilken typ av åtgärd som bör vidtas om det utlöses.

Vilken teknisk utrustning ingår i ditt hemlarm?

Den tekniska utrustning som ingår när du skaffar ett hemlarm är oftast kameradetektor, dörr- och fönstermagnet, larmsiren samt manöverpanel. Med manöverpanelen kan du enkelt styra ditt larm samt sätta på och stänga av det när du vill. Dörr- och fönstermagneter placeras strategiskt i ditt hus så att de larmar om en tjuv försöker bryta sig in. Larmsirenen användas för att skrämma tjuven till att förhoppningsvis avbryta inbrottet. Som sagt är kameradetektorer den absolut bästa kompletteringen till ditt larm eftersom personalen på larmcentralen enkelt kan förstå vad det är som händer vid ditt hus om de ser en bild på exempelvis tjuvar som försöker bryta sig in.

När du köpt ditt hemlarm (något som många glömmer)

När väl allt är klart och installerat är det något viktigt som många larm-ägare glömmer. Det är givetvis sant att tjuvar gärna slår till när fastighetsägarna är borta på resa, semester eller liknande. Men de flesta tjuvar planerar inte så långt och dom flesta inbrott sker faktiskt mitt på dagen. Det som är så viktigt som så många glömmer är – att faktiskt aktivera larmet under dagtid, när man går till jobbet. Förmodligen beror det på att man kanske är många i samma hushåll och det blir komplikationer att larma av och på.

Som tur är fungerar själva larmet likt en vakthund, ett larmat hus har mycket mindre chans av att drabbas av ett inbrott jämfört med ett olarmat. Läs mer tips om hemlarm.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 20 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.