Spjälsäng – tryggheten i barnets nattsömn

Skribent: | Publicerat i Hus & Hem

Små barn kan ofta vara oroliga och ha kryp i benen på nätterna. De kan vända sig och röra sig väldigt mycket i sömnen och vaknar dessutom ofta. Då är det väldigt viktigt att man säkrar barnet från att falla ner på golvet genom att låta hon eller han sova i en så kallad spjälsäng. Med en spjälsäng så får barnet inte bara en god och skön nattsömn, utan även du som förälder kan sova med vetskapen att ditt barn är tryggt och säkert. Men när du ska köpa en spjälsäng så är det kanske inte alltid helt enkelt, för det finns faktiskt en del att fundera över och tänka på innan man beslutar sig. För att vara expert på ett ämne som spjälsängar är det inte många som är, så hur ska man då kunna veta att man väljer rätt och betalar ett bra pris? Svaret kanske inte alltid är så självklart, men lyckligtvis finns det vissa guider och riktlinjer som du kan följa för att enkelt kunna pejla in rätt riktning så du väljer den bästa spjälsängen.

Först och främst måste du identifiera och spalta upp dina krav, det kan till exempel handla om vilka mått spjälsängen ska ha, vilken färg den ska vara eller andra egenskaper som är viktiga för dig. När du har gjort detta är det dags att börja leta efter själv spjälsängen, det allra bästa och snabbaste sättet att göra detta på är via internet. Idag finns det massor utav seriösa och etablerade leverantörer som saluför spjälsängar via en webshop online – så låt helt enkelt internet underlätta ditt inköp. Det kan tyckas vara frestande att till exempel handla sin spjälsäng begagnat, men detta rekommenderas inte eftersom spjälsängar ofta utsätts för slitage vid användning. Det tryggaste och bästa valet är helt enkelt att köpa en helt ny spjälsäng där garanti medföljer. På så sätt försäkrar du dig inte bara mot slitage på sängen utan du får även med manualer och instruktioner så du enkelt kan montera och demontera spjälsängen vid behov.

Alla etablerade butiker och leverantörer online säljer idag spjälsängar som är godkända enligt EU och som följer en viss standard. Det är viktigt att spjälsängen är kvalitetskontrollerad då den ofta utsätts för intensiv användning i form utav att man tar av spjälor och sidorna samt monterar tillbaka dem. Dessutom så kan också ditt barn slita på spjälsängen genom att luta sig mot den eller rycka i spjälorna när han eller hon vill ha uppmärksamhet. Lyckligtvis håller nu för tiden spjälsängar flertalet år och du ska normalt sett inte behöva oroa dig för att någonting går sönder. Så länge du noggrant följer instruktionerna för montering och inte ger dig in på några egna lösningar eller konstruktioner så ska det inte vara någon fara.

Som du kanske märker så är det inte så himla svårt att hitta en bra och billig spjälsäng, handla den helt enkelt online där du samtidigt kan passa på att läsa recensioner och manualer för sängen. Det är både väldigt enkelt samtidigt som du kan göra det i lugn och ro. Så ta din tid och kolla in de olika alternativen och modellerna – till sist kommer du hitta den som passar just dig!

Mer information:

Skribent:

Denna skribent har publicerat 1 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.