Bygg ditt eget hemgym

Skribent: | Publicerat i Träning

Har du svårt att komma igång med träningen, tröttnat på de höga priserna på ditt gym, eller har du bara svårt att komma iväg så ofta som du skulle vilja?

Många älskar att träna men bor kanske alldeles för långt från ett gym för att det ska vara möjligt att hinna med både träning och ett stressigt arbete. En populär lösning på detta problem är att installera ett hemgym. Detta kan låta som något som tar upp väldigt mycket plats, och visst, ju större man bor, desto lättare har man för att ordna med den gymutrustning som krävs. Men även den som bor trångt kan faktiskt skaffa sig utrustning som man får plats med om man bara lägger upp en smart plan. Bor du i en mindre lägenhet kan du till exempel satsa på ett komplett träningsredskap som en crosstrainer eller kanske en roddmaskin.

Båda dessa träningsmaskiner innebär hård träning för hela kroppen och om du kombinerar en av dessa med ett set hantlar och kanske en yogamatta så har du faktiskt ett mindre hemgym.  En träningsmaskin kan hjälpa dig att fly undan ursäkterna och påbörja en ny aktiv livsstil. Många har svårt att göra träningen till en vana och risken finns att man efter ett par veckors träning återigen faller tillbaka i gamla mönster.

Slipp dina egna ursäkter

Det är lätt att komma på ursäkter för att slippa gå till gymmet, men om ditt gym ligger i ditt eget hem så börjar det bli svårt att slippa undan pressen som detta medför. Detta kan innebära den sporre som en del behöver för att komma igång med en regelbunden träning. Har man väl börjat träna regelbundet i sitt hemgym så kommer man antagligen tycka att det är så pass kul att man gärna köper ännu fler redskap för att kunna förbättra sina resultat ytterligare.

Vilka redskap bör man satsa på?

Som nämndes tidigare är både en crosstrainer och en roddmaskin bra redskap som kräver att hela kroppen jobbar. Löpband och spinningcyklar är också populära alternativ, särskilt för den som framförallt vill förbättra sin kondition eller gå ner i vikt.

För att man verkligen ska uppnå sina mål om att gå ner i vikt, öka sin kondition eller muskelmassa, eller öva upp sina färdigheter på ett specifikt område, gäller det att man tränar regelbundet och sällan eller aldrig gör några uppehåll. Ett sätt att verkligen komma igång kan vara att skaffa ett gymkort, eftersom man då gjort en investering man gärna vill få avkastning på. Ett annat sätt kan vara att köpa hem en träningsmaskin och ha den i vardagsrummet eller sovrummet. Genom att ständigt bli påmind kan det vara svårare att komma på ursäkter för sig själv. Det finns massor av träningsmaskiner att välja på och de behöver inte alltid kosta skjortan. Några exempel på populära träningsmaskiner är bland annat:

  1. Löpband

Kanske den mest klassiska av alla träningsmaskiner. Perfekt för den som framförallt är ute efter att öka sin kondition eller vill gå ner i vikt. Finns i olika varianter och vissa går också att fälla ihop så att man får plats med den även om man bor trångt.

  1. Roddmaskin

En roddmaskin kan göra underverk för den som vill öka både styrka och kondition. De hjälper också till att förbränna kalorier och kan dessutom vara ett roligt och lite annorlunda sätt att träna på.

  1. Spinningcykel

Med en spinningcykel kan du förbränna kalorier och öka din kondition samtidigt som den är skonsam mot lederna eftersom träningen ger en jämnare belastning för kroppen än till exempel löpning. Finns med olika tillbehör som minidatorer som räknar kalorier och kilometer man cyklat.

Besök gärna Träningspartner för ett komplett sortiment av träningsmaskiner.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 20 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.