Hur ska man på bästa sätt träna med ett löpband?

Skribent: | Publicerat i Träning

Om du ska köpa ett löpband för att träna med där hemma, undrar du förstås hur du ska få störst användning för det. Här kommer några tips på hur du bäst tränar med löpbandet:

För det första måste du vara beredd på att vara tålmodig. De flesta kan nämligen inte nå sina mål supersnabbt, utan det brukar ta lite tid innan man ökar konditionen, orkar springa länge eller vad det nu är man satt som mål för sig själv. Att dock planera för etappvis stegring av träningen brukar dock vara en bra ide, på så vis säkerställer man att man sakta men säkert når sitt mål. Om du tycker att det känns svårt att planera träningen på egen hand, finns det även färdiga träningsprogram att få tag på. Många letar upp dessa via Internet, och det är faktiskt en jättebra ide.

Förbered dig på att det kommer att ta minst en månad innan du märker av några tydliga eller synbara framsteg. Så försök inte mäta framstegen så mycket innan detta! Det kan nämligen göra att motivationen sjunker i botten, vilket ju så klart inte är önskvärt.

Tvinga inte heller din kropp till allt för mycket. Börjar den träningsmängd som du planerat för kännas jobbig eller besvärlig, är det förmodligen ett tecken på att din kropp inte är redo för detta, så trappa i så fall ned lite tills det känns bättre. Det är bättre med korta, men regelbundna träningspass i början, än långa som genomförs mer sällan. Så nöj dig med det du klarar av i början, för att sedan trappa upp takten. Det gör att din träning blir mer långsiktig och att du inte ger upp i början.

Om du är total nybörjare när det gäller löpband, räcker det i regel med tre pass i veckan till att börja med. Du kan själv avgöra längden på passen, men ta alltså inte i för mycket. När du känner att dessa tre pass i veckan börjar gå lättare, kan du trappa upp antalet pass i veckan om du vill.
Glöm inte heller att stretcha efter varje träningspass, det är jätteviktigt, vare sig man är nybörjare eller inte.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 5 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.