Kom i form med löpband

Skribent: | Publicerat i Träning

Har du aldrig tid att komma iväg till gymmet? Skaffar du ett löpband har du inga ursäkter, det finns där 24/7 och det enda du behöver för att komma i form är att springa eller gå snabbt på bandet några minuter då och då.

En annan sak som är otroligt bra är att du slipper tvinga dig ut i kylan. Det spelar ingen roll vilket väder eller vilken årstid det är. Föreställ dig själv att det är vinter och snöar eller att det är en regnig sommardag med starka vindar, att ta på sig träningskläderna kan kännas som en plåga. I värsta fall så struntar du i din träning helt och hållet. Med ett löpband kan du stanna inne i varmen och få din motion utan att risker förkylningar eller andra obehag som kall luft medför.

Att springa eller powerwalka gör dig gott eftersom det både ger dig en bättre kondition och gör dig mer välmående, massor av välgörande endorfiner skapas när du anstränger dig så att pulsen ökar och du svettas. Forskning visar till och med att regelbunden löpning kan motverka depression och får dig att fokusera bättre.

Komma igång med löpning eller powerwalk

För att du ska lyckas med träningen är det viktigt att du lägger upp ett schema som du håller dig till, särskilt under de inledande veckorna eftersom det är då du skapar dina nya vanor. Sedan brukar det vara så enkelt att man blir beroende av sin träning. Gå inte ut för hårt i början, för det är lätt att du skadar dig eller tar ut dig så att du aldrig vill göra om det igen. Du kan istället öka träningstid och intensitet efter hand.

Utnyttja löpbandets potential

När du tränar på löpband ska du se till att verkligen använda dig av de funktioner som vi inte kan vrida på när vi är utomhus och springer eller går. Öka och sänk hastigheten och arbeta med motståndet. Det finns även möjlighet att höja löpbandet så att det blir som att springa i en hög uppförsbacke.

Måste man stretcha?

Stretchingen är fortfarande ett självklart inslag på de flesta av våra gym, men allt mer forskning talar för att stretchingen inte är så nödvändig som det tidigare har påtalats. Lyssna därför till din egen kropp när det kommer till stretchingen, tycker du om att stretcha och tycker att det hjälper dig så ska du givetvis göra det.

Läs gärna mer om löpband på denna webbplats.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 20 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.