Använd färgat ljus i din inredning

Skribent: | Publicerat i Hus & Hem

Tack vare den nya LED-tekniken finns det möjlighet att inreda med ljus på ett helt nytt sätt. I några inredningsprogram på TV har man kunnat se hur inredarna skapat möjligheten att variera känslan av ett rum tack vare färgen på l juset i rummet. En bra produkt för att göra det möjligt är att använda så kallad LED Strip som är en sorts ljusslang med dioder på ena sidan och kraftig tejp på andra sidan.

Det som är mycket bra med en produkt som LED-strip är att den finns i många utföranden. Man kan få den i en härligt varmvit färg, vit eller riktigt kallvit. Den går att få reglerbar i alla möjliga färger vilket då benämns som RGB (Röd-Grön-Blå) och är i de flesta utföranden dimbar.

Något annat som gör den så enkel att använda i sin inredning och ljussättning är att den är tunn och smidig att jobba med. Den väger nästan ingenting, vilket gör att tejpen sitter bra över en lång tid.

Den är lätt att bygga in under en list så att man inte ser direkt varifrån ljuset kommer.

Andra bra egenskaper är att den går att kapa, oftast var tredje diod eller skarva ihop den och bygga sina egna kreativa installationer. Oftast kan man koppla ihop upp till 10 m LED-strip utan extra teknisk utrustning om transformatorn klarar av att leverera strömmen.

Något som man bör tänka på när man köper LED-strip är just vilken färg ljuset har. Ska det vara en vit för inomhusbruk, välj en på ungefär 3000K (K = grader Kelvin som man mäter ljustemperatur alltså ljusets färg med). Det ger ett ljus som ser ut ungefär som halogenljus. Vill du ha en som du kan styra färger med ska du ha den som kallas för RGB och då har man ingen fast ljustemperatur eftersom den är just reglerbar.

Även om detta är dioder som ger relativt lite värme, måste det ändå finnas möjlighet för luft att cirkulera för kylningens skull. Lysdioder klarar många av omvärldens faror, men just värme och solljus är något de inte mår så bra av. Se därför till att luft kan cirkulera kring installationen.

Välj också en LED-strip av hög kvalité så du slipper byta den. De LED-strip vi har i butiken pålyset.se håller upp till 50 000 timmar. Det är riktigt länge det!

Lycka till med att inreda med ljus!

Skribent:

Denna skribent har publicerat 1 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.