Få fler besökare till din blogg

Skribent: | Publicerat i Datorer & Internet

Här är nio tips för att få fler besökare till din blogg.

1. Använd sociala medier. På sajter såsom Twitter, Facebook och Pusha kan du nå tusentals nya läsare genom att dela med dig av dina nya blogginlägg. Skapa en Facebook sida, och kommentera och gilla andra liknande sidor för att göra det lättare för människor med samma intresse att hitta din blogg.

2. Var aktiv på andra bloggar. De flesta bloggar låter dig lägga till en länk när du lämnar en kommentar. Om du skriver intressanta kommentarer på andra bloggar, ökar du chansen att folk klickar på din länk och börjar läsa din blogg.

3. Ha tålamod. Det kan ta över ett år att bygga upp en stabil nivå av lojala läsare, så ge inte upp om det verkar gå långsamt i början. Om du fortsätter att uppdatera din blogg i minst ett år kommer du bli mer framgångsrik än de miljoner bloggare som startar och sedan överger sina bloggar under det första året.

4. Skriv intressanta inlägg. Om dina blogginlägg är tråkiga och inte ger dina läsare någonting av värde, spelar det ingen roll om du gör allting annat rätt. Försök att ta reda på vilken typ av läsare du vill ha och vad de är intresserade av att läsa.

5. Fokusera på ett ämne. Ha en tydlig inriktning på din blogg så folk vet vad det kan förvänta sig när de läser din blogg. Välj ett ämne och gör det bra, istället för att skriva om allt möjligt.

6. Svara på alla kommentarer. När en läsare tar sig tid att kommentera ett av dina inlägg, visa din uppskattning genom att svara. Om läsaren lämnar en länk till sin egen blogg, klicka vidare och skriv en kommentera på ett av hans/hennes inlägg.

7. Skriv titlar som fångar folks uppmärksamhet. Inlägg med intressanta och kreativa titlar får fler läsare än inlägg med tråkiga och intetsägande titlar. Ofta kommer nya besökare att titta igenom inläggstitlarna först, och om de inte hittar något som fångar deras uppmärksamhet kommer de att lämna bloggen.

8. Uppdatera ofta. Du behöver inte uppdatera flera gånger om dagen, men försök att skriva nya inlägg i alla fall 5-6 gånger i veckan. Men det är bättre att uppdatera mer sällan med välskrivna och intressanta inlägg, än att uppdatera ofta med korta, meningslösa inlägg.

9. Använd en snygg design. Om din blogg är svår att navigera eller har färger som gör den svår att läsa, kommer nya besökare snabbt att lämna den. Använd en snygg och lättnavigerad design för att göra det enkelt för dina besökare att hitta vad de letar efter.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 2 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.