Hur ska jag välja webbhotell?

Skribent: | Publicerat i Datorer & Internet

För att lägga upp och publicera en hemsida krävs det ett webbhotell. Det svåra  är att det inte bara finns ett webbhotell eller ett företag utan det finns massor av olika aktörer. Hur ska man då välja vilket företaget och webbhotell man ska använda? Ja det finns några faktorer man kan kolla på som gör det lite enklare att välja. Några av de saker man vanligtvis kollar på är utrymme, bandbredd och antal domäner.

Hur mycket bandbredd krävs?

Bandbredd eller trafik är väldigt vanligt förekommande att webbhotellen skriver ut. Men spelar det någon roll? Ja i många fall gör det det. Ponera att du är ett filmföretag eller en fotograf, då använder du förmodligen hemsidan till att visa upp din verk och alster. När du då publicerar dessa filer som är väldigt tunga, då drar det på bandbredden. Låt säga att du lägger ut RAW-filerna från din senaste fotografering, då går 5gb bandbredd åt ganska snabbt. Publicerar du mycket tunga filer? Då ska du kontrollera bandredden på ditt webbhotell.

Hur mycket utrymme behöver du?

Yterlligare en fråga som egentligen berör vilken typ av verksamhet du är. Ofta räcker webbhotellens uttrymmen men hittar du webbhotell som erbjuder runt 3-500mb utrymme då bör du se upp. Det kan räcka med någon reklamfilm eller lite tyngre grafik samt sidan databas så kan dessa megabyte försvinna ganska snabbt.

Domäner och subdomäner

Detta kanske är viktigt för vissa, att kunna ha flera domäner kopplat till samma webbhotell och det bör man kunna. En scenario kan vara att du har en hemsida på flera språk som ligger på olika landsdomäner, då vill du inte behöva ha två webbhotell till dina sidor utan givetvis använda samma hotell. Sen är vissa hotell ganska dyra så du kan spara pengar om du kan ha flera domäner och hemsidor på ett webbhotell.

Är supporten viktig?

Det är en fråga man bör ställa sig innan man tecknar webbhotell. Vill jag kunna ringa mitt i natten eller räcker det med svar via mail inom 48 timmar. Alla webbhotellen jobbar ganska olika med detta, det enklaste är att prova att skicka ett mail och se hur lång tid det tar innan du får svar.

Färdiga program att installera?

Det är väldigt vanligt idag att webbhotellen erbjuder one click apps. Alltså färdiga program du kan installera direkt med ett klick, detta kan till exempel vara WordPress, OpenCart eller något annat. Är du i behov av någon kontrollera gärna detta!

Det är några saker att tänka på innan man beställer webbhotell hos någon av alla leverantörer som finns. Superhemsidan erbjuder fler grejer att tänka på innan du köper webbhotell.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 2 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.