Mobilanpassad hemsida

Skribent: | Publicerat i Datorer & Internet

Internet är idag världens största informations- och kommunikationskanal. I och med att så kallade Smartphones har gjort sitt inträde i våra liv och kostnaderna för datatrafik i mobila enheter har blivit billigare så ökar även mobilsurfandet lavinartat.

Idag är det därför lika självklart att du som företagare har en snygg och funktionell sida även i mobiltelefonen där många kunder kommer att hitta dig första gången och kanske aldrig ens besöker din vanliga hemsida från en dator.

Fördelarna med en mobil hemsida är att du kan utnyttja de smarta funktioner som finns inbyggda i dagens telefoner och t.ex. lyfta fram de funktioner som en mobil användare förväntas använda mest. När en kund är ute på stan och vill hitta en butik eller en restaurang så är det med stor sannolikhet ett telefonnummer eller en vägbeskrivning som användaren snabbt och enkelt vill få fram. Click-to-Call och Hitta hit är funktioner som underlättar för användaren och gör det mobila surfandet snabbt, enkelt och användarvänligt precis som kunderna förväntar sig.

Många resonerar huruvida man ska satsa på att mobilanpassa sin hemsida eller bygga en app. Frågan är ganska enkel att besvara eftersom en App inte är ett alternativ till att mobilanpassa sin hemsida utan ett substitut som har helt olika syften och användningsområden. Användarna har vant sig att leta information på Google och gör även det när man surfar med mobiltelefoner och därför har alla en mer eller mindre mobil anpassad hemsida vare sig man vill eller inte i och med att användaren hittar din vanliga hemsida i telefonen.

En snygg och genomtänkt mobil hemsida ger högre konvertering, fler besök och återbesök samt högre aktivitet och interaktion. Nyckeln till att bli framgångsrik med sin mobila satsning är att förstå mobilsurfarnas behov och applicera rätt funktionalitet och användarvänlighet. Det är viktigt att bygga en lättnavigerad sida med snygg design och framförallt lyfta fram det som är viktigast för kunden, och det som kunden förväntar sig söka efter när man surfar i mobilen. Kostnaden för att mobilanpassa en hemsida är väldigt liten eftersom kostnaden för grundmaterialet och designen redan är tagen i och med att du har en vanlig hemsida.

För företag som bryr sig om helheten i sin marknadsföring är en mobilanpassad hemsida en självklarhet, precis som att det är viktigt att ha en snygg fasadskylt eller exponering på firmabilen då det är där du ger ett första intryck till nya kunder som hittar till din sida, samt ger överlägsen service och användarupplevelse till dina befintliga användare.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 1 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.