Mysigt litet badrum

Skribent: | Publicerat i Hus & Hem

När man tittar i inredningstidningar och på hur dom tycker att ett fint badrum ska vara så är det alltid stora badrum men om man bor i en liten lägenhet eller ett äldre hus så har man ofta ganska små badrum – hur gör man då för att få ett fint badrum?

Planera badrummet

Först så ska man lägga inredningstidingingen åt sidan och sen titta på verkligheten. I små badrum finns ofta en dusch eller duchhörna eller ett mindre badkar, toa och handfat. Har man en dusch kan man satsa på en duschkabin eller duschdörrar.

Duschdörrar tar mindre golvyta än en duschkabin och samtidigt kan du med många duschdörrar kan fälla in duschdörrarna mot väggen när du har duschat klart. Med ett par duschdörrar så sparar du golvyta som känns trevlig att ha när du inte står i duschen.

Det är ofta ganska enkelt att montera ett par duschdörrar. Duschdörrrar har en list som man monterar på väggen och sedan hakar man på ena duschdörren på listen och sendan den andra. Mycket enkelt. Duschdörrar håller man lätt rena och det enklaste sättet att hålla duschdörrar rena är att med jämna mellanrum torka av duschdörrarna med en trasa som har lite utspädd ättiksprit i sig och sedan skölja av duschdörrarna. Svårare än så är det inte att montera duschdörrar och hålla duschdörrar rena.

Toaletten behöver sitt utrymme och lika så handfatet. Att sätta in en kommod under handfatet är ett bra sätt att få med plats för förvaring i ett litet badrum. Detta är ytor som tar sitt utrymme och man kan inte minska dessa. Att sätta in ett mindre handfat är en lösning men det är alltid svårare att tvätta händer och skölja upp kläder i ett litet handfat. Här bör man tänka sig för innan man ändrar.

Trevligt litet badrum

Till ett litet badrum behöver man badrumstillbehör både praktiska badrumstillbehör som pappershållare och glas för att ställa tandborsten i. Men man får inte glömma badrumstillbehör som gör badrummet mysigt. Ett litet badrum kan lätt bli stökigt och man bör börja med att plocka undan allt som inte behöver stå framme (extra toapapper och så vidare). Sen sätter man fram badrumstillbehör som ger en mysig stämning – doftljus och vackra flaskor för flytande tvål och schampoo. Till mysig badrumsinredning hör också fina handdukar.

Har man ett litet badrum måste man ta hand om ytan bättre än vad man gör i ett större badrum – duschdörrar istället för en duschkabin och att inte ha framme en massa småprylar som man inte behöver ha ger illusionen av ett större badrum.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 8 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.