Olika varianter av madrasser

Skribent: | Publicerat i Hus & Hem

Idag så använder man sig av olika slags material och teknik för att ta fram sängar. Det viktigaste är förstås madrassen och man bör ta reda på vilka madrasser som har de egenskaper som man är ute efter. Det är väl känt att man fungerar bättre under dagtid då man sover gott under nattetid. En gammal madrass som gnisslar och nyps är inte ett framgångsrecept, och om man ska spara pengar så är det inte på arrangemanget i sovrummet!

Foam-teknologi

Det är ganska länge sedan som foam-teknologin blev ett faktum. Numera så är det många som drar nytta av kuddar som ger rätt stöd åt nacke och rygg med hjälp av detta material som anpassar sig efter din kroppsform. Många väljer den här typen av bäddmadrass för att den anpassar sig till varje persons behov. Tekniken går ut på att man alltid får den tryckavlastning som man behöver och det gör att man sover gott och att problem med ryggont och slitningar kan behandlas på ett naturligt sätt genom rätt form av avslappning under nattetid. Dessutom så är det här materialet särskilt intressant för den som vill ha en sval och skön känsla som motverkar svettningar.

Luftmadrasser

Att sova på luftmadrass är inte skönt men det är något som de flesta får ta då det blir dags för hajk och andra tillfälliga utflykter. Det finns även bäddmadrasser som bygger på luftteknik vilket gör att man ligger på en uppblåst madrass som ger en alldeles unik känsla. Man kan inte jämföra detta med vattenmadrasser som kräver en massa service och som för de flesta inte alls är bekvämt i längden. Om man köper en bra luftmadrass som även tillåter rengöring på ett enkelt sätt så kan man trivas bra med den under många år. Man ska dock undersöka noggrant att madrassen ger det stöd som man behöver så att man inte får ont i rygg och nacke av den.

Stål och plast

En madrass kan vara helt olik en annan beroende på hur den har konstruerats. Det är välkänt att vi mår bra av naturliga material men samtidigt så kan naturliga material fungera som samlingar av kvalster och damm som man aldrig får bukt med. Då man ser på madrasser så måste man betänka hur dessa kan rengöras och hållas i form. Stål och plats är inte alltid material som påverkas oss på ett bra sätt och detta ska man komma ihåg då man ser en madrass till ett kanonpris. Det är sällan värt att spara pengar på billiga material eftersom det kan rubba nattsömnen så pass att man inte längre kan fungera på ett normalt sätt under dagtid. Om det är något man ska investera i så är det en säng som man sover gott i!

Skribent:

Denna skribent har publicerat 4 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.