Slippa insyn

Skribent: | Publicerat i Hus & Hem

Att ha känslan av att någon kan titta in till dig är ganska jobbig – att inte känna att man är ifred. Många som bor i flerfamiljshus har gångvägar utanför eller andra hus som står tätt inpå och dessa gör att man känner att någon kan kika in. Det enklaste sättet är att leva med persiennerna nere men det känns ganska snart instängt.

Ett sätt att låta ljus komma in och göra sitt hem ombonad samtidigt som man lätt kan dra för är att ha gardiner av olika slag. En kombination av gardiner som brukar fungera är hissgardiner. Hissgardinerna är till för att du ska kunna dra ned om dig, stänga ute nyfikna blickar eller en sol som bleker ditt hem. Rullgardiner är notoriskt nyckfulla och hur många gånger har man inte haft problem att få upp en rullgardin utan till slut måste rulla upp gardinen manuellt.

Hissgardiner är enklare. Du drar upp din hissgardin till den höjd du önskar och sedan låser du fast snöret. Svårare än så är det inte att justera höjden på hissgardiner. Hissgardiner har också fördelen att de ger ett mjukt intryck när de är upphissade – en hissgardins tyg blir veckade och mjuka vågor av tyget istället som rullgardinen som bara hänger ihoprullad på sin strång.

En hissgardin ska vara mjuk och böljande och utvalet av tyger som passar för en hissgardin är större än för rullgardiner.

Bor man på nedre botten och man har en gångväg utanför fönstret kan man ha lite växter och insynsskydd i fönstrets nedre del. Just för att slippa inkikandet. Det finns också lösningar med plast man kan fästa på fönsterrutorna som gör att glaset ser frostat ut. På så vis kan du släppa ned din hissgardin en bit på så vis får du in ljus i din lägenhet men slipper de som stirrar in i ditt hem.

Fördelen av att använda sig av textilier som insynsskydd är att du slipper känslan av fängelse eftersom textilier är mjukare och ger en ombonad känsla än vad persienner är. Textil inredning är ett naturligt val för många för att skapa en hemmiljö som känns trygg och varm samtidigt som textilier har en funktion. Textilier är enkla att förändra efter behov och önskemål med bara en sax, nål och tråd så kan textilier bli hel unik inredning i ditt hem.

Massor av textilier och texil inredning hittar du hos WildaHem.se för många olika behov.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 8 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.