Spara plats med en loftsäng med inbyggt skrivbord

Skribent: | Publicerat i Hus & Hem

Att köpa en loftsäng med ett inbyggt skrivbord är ett smart sätt att spara plats i ett trångt rum. Detta görs vanligen i barnrum där man inte nödvändigtvis måste ha en stor och bekväm säng av högsta kvalitet. Genom att använda en loftsäng av den här typen av kan man få plats med en öppen yta för lek och aktiviteter eller en tv-apparat eller byrå. Det finns alltid något att göra med ledig plats i ett rum. För att göra loftsängen lite roligare och ge rummet en mer lekfull touch kan man göra ett eget draperi till loftsängen som täcker över skrivbordsplatsen under sängen. Ett roligt förslag kan vara att låta barnet designa sitt eget draperi till loftsängen.

Men det är förstås inte bara barn som kan få användning av en loftsäng med ett skrivbord. Även vuxna kan ha nytta av en kompakt säng med ett praktiskt skrivbord inbyggt. Loftsängar med skrivbord går att köpa i alla möjliga olika storlekar, färger och stilar. Bor man i en trång etta eller tvåa kan det vara en bra idé att spara plats med en loftsäng så att man kan få ett lite luftigare vardagsrum till exempel. Innan man köper en loftsäng med skrivbord kan det dock vara bra att veta att de inte alltid är så lätta att bygga om man man ångrar sitt köp. Om man vill omvandla en loftsäng till en golvstående säng behöver man montera helt nya sängben på sängen. Fler råd som gäller loftsängar med inbyggda skrivbord går att hitta på www.skrivbordsguiden.se.

Har man några egna idéer om hur man vill att ens loftsäng ska se ut och vara byggd så kan man anlita specialiserade snickare som kan bygga din loftsäng precis som du vill ha den. Då har du all möjlig frihet att bestämma loftsängens färg, form och material. Att beställa en specialgjord loftsäng kostar förstås en hel del pengar, men kan vara värt det om du är säker på att du kommer använda loftsängen länge. Priset för hembesök, tillverkning och montering av en loftsäng gjord på beställning kan vara runt tjugo tusen kronor.

Man kan självklart också köpa en masstillverkad loftsäng med inbyggt skrivbord, till exempel på vårt svenska lågprismöbelvaruhus Ikea. På Ikea säljs bland annat en modell som heter Tromsö. Det är en relativt billig loftsäng som går att köpa både med en smal och bred enkelsäng. Tromsö har ett mindre skrivbord under sängen som mycket väl går att använda som ett enkelt arbetsbord.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 5 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.