Bästa löshåret på nätet

Skribent: | Publicerat i Hälsa & Skönhet

Nu är det åter vår och sommaren närmar sig och det är ännu en gång dags för alla trendiga och modemedvetna tjejer att byta stil och för vissa är det även tid att sätta i hårförlängningar. Det dyker hela tiden upp nya e-butiker på nätet som säljer löshår och det börjar likna mer och mer en djungel när man ska försöka välja ut det bästa löshåret.

Så vad är det för grejer man ska tänka på när man köper löshår online och vara säker på att man får det bästa löshåret och inte blir vilseledd och i värsta fall lurad?

Information på hemsidan

Det första man skall titta på när man är i en webbutik är informationen som presenteras för kunder. Har företaget listat sina företagsuppgifter på sidan, med det korrekta företagsnamnet, adress och organisationsnummer, företag som inte skriver ut de uppgifterna har oftast något att dölja och ibland så kan hemsidor man tror är Svenska vara baserade utomlands där svenska lagar inte gäller.

Är webbshopen certifierad av Trygg E-handel eller liknade, och vilka betallösningar använder de?
Klarna och Payson är förtroendeingivande svenska företag som det är lätt att få hjälp av om det uppstår problem. Kolla även om det finns kundtjänst med ett svensk nummer och se till att mejladressen inte är en vanlig Hotmail eller Gmail mejladress.

Kvalitet och ursprung

Kvalitet och ursprung hänger ihop när man skall beställa extensions. Indiskt Löshår har en hög lägsta standard och är prisvärda, men håller inte så länge. En hårförlängning med indiskt löshår håller i cirka 3 månader i bästa fall eftersom det är så tunt. Europeiskt löshår håller en mycket högre kvalitet, men brukar inte tåla värmebehandling eller slitage på håret som färgning. Många som säljer europeiskt hår försöker att få det som om ursprunget är italienskt, men det stämmer tyvärr inte. Det är importförbud på löshår till italien och därför används allt till inhemsk produktion.

Det gäller även att vara försiktig om det står att ursprunget är brasilianskt eftersom de i de flesta fall inte kommer från Brasilien utan kommer från Kina. Brasilianskor är vanligtvis mycket ovilliga att klippa av sitt hår då de flesta brasilianskor har långt hår och är mycket vackra i sitt långa hår. Ett företag som har riktat in sig på exklusiva ursprung är Societic Hair Sweden och det går att köpa löshår online på deras hemsida från exotiska länder som Malaysia, Vietnam och Kambodja men även från Ryssland som har den absolut högsta kvalitén man kan köpa för pengar och glöm inte, är det för bra för att vara sannt så är det oftast det.

Villkor och garantier

När man har hittat det man vill köpa så gäller det att även leta upp villkoren för köp och produktgarantier. Läs igenom villkoren så du inte råkar ut för överraskningar vid köp. Enligt Svensk lagstiftning har du som konsument 14 dagar på dig att upphäva köpet om förpackningen är oöppnad och få dina pengar för varorna tillbaka. Läs även igenom villkoren för returer och byten så det inte blir överraskningar ifall du råkar beställa fel färg och vill byta och kolla hur det är med garantier om du vill reklamera en vara som det är fel på.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 8 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.