Checklista för dig som vill sätta in löshår permanent

Skribent: | Publicerat i Hälsa & Skönhet

Om du funderar på att sätta in löshår permanent genom att göra en sk. hårförlängning, måste du för det första säkerställa att detta verkligen är ett alternativ som passar dig. Denna checklista kommer förhoppningsvis att hjälpa dig avgöra om så är fallet eller inte.

Fundera på varför du vill sätta in löshår

Anledningarna till att man vill sätta in löshår varierar nämligen en del. Vissa vill ha långt hår till ett särskilt evenemang, t.ex. ett bröllop, och har helt enkelt inte tid att vänta tills håret växer ut så långt på naturlig väg, men detta innebär inte nödvändigtvis att en permanent hårförlängning är det bästa valet för dig. Istället finns det även bra metoder för att sätta in löshår endast tillfälligt, som kanske passar bättre.

Andra har väldigt tunt hår, och man vill ha betydligt tjockare och fylligare hår, och vet att man inte kommer att få detta naturligt vad man än gör. För sådana personer passar ofta löshår väldigt bra, och kan till och med vara det enda bra valet. 

Sedan finns det även personer som överväger en hårförlängning för att man hade otur hos frisören sist och är väldigt missnöjd med håret eller frisyren man har idag. Detta är dock i regel den grupp som passar sämst för en hårförlängning, eftersom de fattar beslutet att sätta in löshår ganska spontant, och utan att tänka efter det hela ordentligt. Eftersom en hårförlängning ofta är ganska dyr, bör det endast användas som ett alternativ av dem som som funderat på detta ett längre tag, vill ha permanenta resultat och är beredda att lägga en hel del tid och energi på detta.

Fundera på hur mycket du är beredd att lägga på hårförlängningen

Vissa metoder för att sätta in löshår är nämligen ganska dyra, medan det går att sätta in löshår tillfälligt ganska billigt, så hur professionell den hårförlängning du väljer att göra kan bli, beror även på den budget du har.

Tänk på att man får vad man betalar för i detta sammanhang. Väljer du att göra en hårförlängning trots att du har en väldigt liten budget, får du därför vara förberedd på att det kanske inte är det bästa löshåret eller de bästa fästmetoderna du får för detta pris. Billigt löshår köper du på nätet.

Har du tid att sköta om ett längre och tjockare hår?

Det är det nämligen inte alla som tänker på, men att ha långt och tjockt hår är ganska tidskrävande i praktiken, så säkerställ att du verkligen har tid att sköta om ditt nya, tjockare eller längre hår innan du sätter in extra hår i ditt eget! Tänk även på att du förmodligen kommer att behöva använda mer av shampoo, balsam och andra hårvårdsprodukter än vad du gör idag efter att hårförlängningen är klar, så en hårförlängning brukar även leda till högre kostnader när det gäller sådana produkter även efter att den är gjord. Du bör därför inte att anta att de kostnader du betalar när du väl gör hårförlängningen är de enda du kommer att ha som en följd av att du förlängt håret!

En del hårförlängningsmetoder innebär också att man måste använda särskilda produkter efteråt, huruvida detta är fallet bör dock din frisör kunna svara på.

Vilket skick är ditt hår i idag?

Den som har stora problem med sitt eget hår sedan tidigare, t.ex. att man tappar hår, har väldigt slitet eller tunt hår, bör inte alltid göra en hårförlängning, eftersom en del av de fästmetoder som används när man förlänger håret sliter på håret ytterligare, och dessutom gör förstås det extra löshåret att håret blir tyngre. Redan problematiskt hår kan därför vara i ännu sämre skick efter att man tar ut löshåret i vissa fall. Det är förvisso inte så vanligt, men det är ändå en risk man bör vara medveten om, utifall att man överväger detta.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 5 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.