Ta hand om din hälsa

Skribent: | Publicerat i Hälsa & Skönhet

Tiderna förändras och våra liv har helt klart blivit mer stressfyllda. Stressen både hemma och på jobbet är hög. Stress sliter mycket på immunförsvaret då kroppen istället för att förhindra sjukdom och infektioner sätter in sina resurser på att klarar av det som stressar en. Den stora faran uppkommer när man är konstant stressad, då får kroppen ett konstant nersatt immunförsvar vilket gör att man lätt blir sjuk av virus och infektioner. Detta kan ha mycket allvarliga konsekvenser för din hälsa. Om du däremot bara upplever stress då och då så är detta normalt och sliter inte så mycket på ditt immunförsvar.

Det är alltså väldigt viktigt just nu att vi lär oss att slappna av ordentligt. Tänk på att det är skillnad på att bara sitta och slappa och riktig avslappning. När du använder dig av tekniker som yoga, meditation och mindfulness så minskar din puls och ditt blodtryck. Detta har mycket positiva effekter för din hälsa och för ditt hjärta. Du slutar också att tänka på de saker som stressar upp dig vilket har en avslappnande effekt.

Mindfulness är ett sätt att slappna av och vara medveten i nuet som passar mycket bra för den som är väldigt aktiv. Du kan använda dig av mindfulness när du är ute och går eller i hemmet när du gör någonting. Det går ut på att verkligen känna allting som du gör, vara medveten i alla rörelser och känna hur kroppen svarar på det du gör. Du kan också använda dig av mindfulness när du äter, ät sakta och känn varje tugga och varje smak. På detta sätt lugnar du ner din kropp och får ditt sinne att slappna av.

Meditation passar bra för de som inte har så svårt för att sitta stilla. Ofta inom meditation så sitter du tyst och stilla och fokuserar på din andning. Genom att lägga ditt fokus på en enda sak så blir du av med alla tankar som springer runt i ditt huvud och du kan få ett bättre fokus. Din kropp slappnar av och du tänker klarare då du stöter bort allt tjatter i hjärnan.

Yoga är bra för de som vill vara lite mer aktiva. Här använder du speciella poseringar som ger dig ökad styrka och fokus. Det finns många olika sorters yoga och vissa kan vara mycket fysiskt krävande. Det finns även varianter som passar bra för nybörjare och de som inte vill ha så stora påfrestningar.

Läs mer här om hälsa, yoga och meditation.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 1 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.