Hur kan jag få billigare massage i Uppsala?

Skribent: | Publicerat i Hälsa & Skönhet

Måste det vara så dyrt med kroppsvård? Svaret på den frågan är både ja och nej. Det behöver inte alls vara dyrt med en massage i Uppsala men man måste inse att man får det man betalar för. Man kan till exempel inte förvänta sig att få undersökning och professionell idrottsmassage då man betalar för en halvtimmes avslappning på ett Spa. Det finns olika typer av behandlingar som har olika syfte. Dessutom så ska man betänka de besparingar man gör då man utnyttjar massagen i förebyggande syfte. Om man slipper att bli sjuk och få ont så kan man ju jobba på som vanligt och dessutom ha ork till mer än vardagens måsten. Det här är för de flesta värt mycket mer än det som en massagebehandling kostar.

Dra nytta av studenter

Man kan ofta få hjälp med billigare massagebehandlingar om man vänder sig till en massageskola. Det går att hitta kurser som lär ut idrottsmassage i Uppsala och visst kan man kontakta de som erbjuder dessa utbildningar för att se om man får vara försökskanin, speciellt om man är idrottare som behöver lite mer djupgående massage. Annars kan du söka just på idrottsmassage för att se vilken mottagning som ligger närmast dig.

I Uppsala så finns även Mellansveriges massageskola. Här kan man få behandlingar av folk som redan är utbildade men då blir det inte så billigt som om man anlitar en student. Man får helt enkelt anpassa sig till de tillfällen som dyker upp vilket kan bli lite problematiskt om man har ett hektiskt schema och dessutom inte hinner med att hålla koll på den här typen av evenemang. Man ska även komma ihåg att det finns en risk med att låta folk som håller på att lära sig banka loss på den egna kroppen. Om de har en bra lärare och instruktör så går det hela till på ett säkert vis men annars så kan det leda till att man utsätter sig för en onödig risk och fara.

Utnyttja massageerbjudanden via nätet

Ett bättre sätt att få billig massage som även är bra är att ta tillvara på erbjudanden som professionella kliniker ger. Ibland så kan det ges tillfälliga rabatter eller prova-på erbjudanden. Om du inte ser någon annons i lokaltidningen eller online så kan du ju ringa till en seriös massageklinik i Uppsala för att fråga vad de kan erbjuda. Det finns även kupongsajter på nätet som kan ge tillfälliga kampanjer men då måste man acceptera att gå till den klinik eller massör som annonseras. Om man själv kontaktar en klinik som man tycker verkar bra så får man ju ett bra pris för en bra behandling. Då det handlar om allvarliga problem med smärtor i kroppen så ska man alltid tänka mer på kvalitet än pris och inte hoppa på varje erbjudande bara för att massagen blir billig på detta sätt.

Billigt är inte alltid bra

Det tål att sägas många gånger för det här är något som folk gärna glömmer – billigt är inte alltid bra. När någon ska behandla din kropp så vill du inte ta några risker. Detta gäller särskilt den som har kroniska problem med smärtor och den som idrottar och vill börja få massage för att prestera bättre. Det är mycket viktigt att man får behandlingar om ger rätt resultat. Om man betalar en hundralapp för en halvtimmes ryggbehandling så kan man ju tycka att detta är ett verkligt kap. Priset är fantastiskt men betänk att behandlingen inte gör till eller från och du inser att pengarna lika gärna kunde kastats i sjön. Se därför till att de massageterapeuter du går till är välutbildade och har erfarenhet av idrott eller massage.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 1 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.