Jaktkläder, mer än bara en jacka

Skribent: | Publicerat i Kläder

När man hör ordet jaktkläder är det många som tänker på en bra vatten- och vindtät jacka samt ett par bra byxor. Men jaktkläder är så mycket mer än så. Inom området jaktkläder finns förutom jacka och byxor ofta också både skor, mössa och vantar. Men något som också brukar räknas in till jaktutrustning är väska för vapnet samt en väska för dricka, mat och andra nödvändigheter för en hel dag med jakt. Alltså kan man säga att jaktkläder är bra mycket mer än bara en bra jacka och ett par bra byxor.

För att en jakt ska blir lyckad så behöver man all den utrustningen och den måste hålla en viss kvalitet för att man ska vara nöjd. Jackan till exempel måste kunna tåla flera olika sorters väder och se till att man håller sig både varm och torr. Byxorna måste även de tåla flera olika sorters väder och även de måste också se till att man håller sig varm och torr. Byxorna ska också gärna tåla att man kan sitta ner, även där det är lite fuktigt, utan att bli blöta. Skorna måste vara anpassade för att kunna gå med i flera olika terränger. Det kan vara både kallt och snöigt men även blött och sankt. Därför måste skorna vara både sköna att gå i, vattentäta och höga så att snö inte ramlar innanför.

Sedan är det mössa och vantar som inte är säkert att man alltid behöver ha på sig. Men när man gör det så vill man kunna lita på att även de håller standarden. Både mössa och vantar måste kunna hålla värme bra och även vatten. Vantarna måste också vara utformade så att det är möjligt att skjuta även med dem på. Till den andra utrustningen som vapenväska och ryggsäck så finns det vissa krav som man vill att även de ska hålla. Ryggsäcken måste vara så pass stor att man får plats med alla de sakerna som man ska ha med sig. Ryggsäcken ska gärna också vara utformad så att den kan fällas upp och användas som pall. Vapenväskan ska ju däremot se till att skydda vapnet så att det inte blir vattenskadat eller liknande. Man kan med andra ord säga att det är viktigt att man väljer sina jaktkläder och utrustning med omsorg så att man bara får det allra bästa och de som håller alla kraven.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 5 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.