Lite om barnkläder

Skribent: | Publicerat i Kläder

Barnkläder är en jättestor bransch och handeln är koncentrerad på en del olika marknader i Sverige och utomlands. Dels finns de stora kedjorna som inte bara säljer barnkläder utan också dam och herrkläder. De har ofta stora barnavdelningar med mycket olika barnkläder och de är oftast inriktade på att sälja billiga kläder i stora volymer. De kan ha stort sortiment med barnkläder som passar alla smaker, och de flesta föräldrar kan hitta något som passar i en så stor affär. De har kläder för både pojkar och flickor och det finns både kläder som ser likadana ut för båda könen och barnkläder som är väldigt tydligt tänkta till bara det ena könet. Ofta är flickkläderna rosa eller röda och har prydnader som rosetter eller volanger, medan pojkkläderna ska se tuffa ut och har tryck med fordon eller superhjältar. På de kläder som är tänkta att kunna användas av båda könen är trycken mer neutrala och färgerna är ofta grönt, orange, gul eller andra som inte förknippar specifikt med ena könet. Nedan kan du läsa vidare om en stark trend, nämligen att köpa barnkläder på nätet.

Barnkläder på nätet

Det finns också många försäljare av barnkläder som säljer ett mindre sortiment som är mer begränsat men enhetligt, kanske en stil som affärsinnehavaren gillar, ett urval av märken som har något gemensamt. Kanske säljs bara barnkläder av ekologiska material, kanske är det bara kläder som passar för alla barn oavsett kön. Dessa mindre butiker kompletterar ofta sin affär med att ha webbutiker där man kan beställa barnkläderna på nätet och få dem skickade med port. Det gör att de har en större kundkrets över hela landet, då denna sorts butiker ofta har trogna kunder som sprider ryktet till sina vänner.

Det finns också butiker, även om de inte är så vanliga, som bara säljer märkeskläder, till föräldrar som tycker att det är viktigt med stil och gärna vill att deras barn ska vara lite tjusigt klädde som de själva. Här är kläderna ofta lite eller mycket dyrare och det är inte många småbarnsföräldrar som handlar här ofta, eftersom barnen växer ur kläderna så snabbt och det blir dyrt i längden. Men att köpa ett visst plagg till ett speciellt tillfälle kan ju vara fint här, kanske till när mamma och pappa ska gifta sig till exempel, eller till syskonets dop.

Vi hoppas att du funnit denna artikel om barnkläder och barnkläder på nätet intressant.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 5 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.