Shoppingguide för dig som vill skapa en personlig stil

Skribent: | Publicerat i Kläder

En unik och personlig stil är någonting som de flesta vill ha, men som inte särskilt många behärskar. Är man ingen skräddare eller professionell designer kan det ibland bli svårt att hitta det där som särskiljer sig från mängden, utan att det blir för extremt. Det kan nämligen vara stora skillnader mellan en t-shirt och en t-shirt: är du alltför vågad riskerar du att synas för mycket vid tillfällen då det inte passar sig. Är du för tillbakadragen smälter du lätt in i en mängd där din personlighet inte får den chans till uppmärksamhet som du faktiskt förtjänar. Med denna lilla shoppingguide får du några tips på hur du kan göra din klädstil personlig, utan att spränga några extrema eller opassande gränser.

Hitta din färg. Det är lätt att tro att ens personliga drag och färger inte spelar någon större roll, men faktum är att färger du aldrig trodde skulle klä dig kan göra underverk med din stil. För de flesta är det dock svårt att avgöra vilken färg som passar en bäst. Man är ofta van vid ett färgschema som man kört på i några år, så man glömmer bort att testa sådana färger som kanske i själva verket skulle passa bättre. Ta med dig en vän som har erkänt gott öga för det estetiska, och gå på shoppingrunda. Plocka åt dig plagg i alla möjliga och omöjliga färger, och låt din konstnärlige vän bedöma vilka färger som lyfter fram dina bästa sidor.

Lägg till personliga detaljer. Även om smycken ofta är den mest utmärkande detaljen i vår personliga stil så behöver ett par örhängen i form av schackpjäser inte vara det enda som symboliserar att du är en jäkel på brädspel. Låt det gå längre, och designa en tröja med eget tryck som för din talan. Det kan vara diskreta motiv eller någonting mer iögonfallande. Hur som helst kan dina tryckta kläder alltid matchas diskret med andra plagg, så att du vid mer formella tillfällen inte sticker ut för mycket, men ändå visar att du är lite lagom kaxig och kreativ.

Välj plagg utifrån vad du tycker om – inte utifrån den senaste trenden. Inneplagg är snart ute igen. Att bara klä sig i sådant som är hett för stunden gör dig till en i mängden. Känn istället efter och välj sådant som just Du gillar – så kommer din garderob att hålla stilen oavsett hur trenderna på marknaden förändras.

Shoppa loss och Lycka till!

Skribent:

Denna skribent har publicerat 1 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.