Olika modeller av termokjolen

Skribent: | Publicerat i Kläder

När termokjol lanserades för några år sedan var de få modeller som fanns på marknaden väldigt lika varandra. De som hade sytt dem hade tagit inspiration från täckbyxan och skapat en kjol som skulle ha samma funktion. Det betydde att de sydde en lång kjol av fodrat material.

Även om funktionen är det samma idag dvs. att kjolen ska värma som ett ytterplagg så har mängder av olika modeller lanserats. Det som skiljer de olika modellerna åt är följande:

Längden

Täckkjolen finns idag i tre olika längder. Mini, Midi och Maxi. Fast maxi är fel att säga då det är originallängden dvs den som går ner till anklarna. Mini liknar ett par shorts i längden och midi går till en bit över knäna.  Självklart värmer de längre mer än de korta men kläder har man inte bara för dess funktion utan också för att de ska vara snygga. De som tycker att en mini-täckkjol är snyggare än de längre kommer därför att välja en sådan.

Bälte eller inte

En del termokjolar har resår i midjan medan andra har bältesöglor så att man kan ha ett bälte. Även här är det både en fråga och funktion och design. En del använder bältet bara för att göra det snyggare medan andra använder det för att hålla kjolen på plats.

Färgen

Svart är den överlägset vanligaste färgen. De första täckkjolarna som lanserades var svarta och sedan har färgen bitit sig fast. Det är lite konstigt för om man tittar på utbudet av täckbyxor finns de i mängder av mönster och färger. Men hos kjolarna är det fortfarande svart som dominerar. De som ändå vill ha en annan färg kan relativt lätt hitta rosa men sen blir det svårare. Någon enstaka grå går att hitta men det är inte lätt.

Fickor

Precis som vanliga kjolar finns det vissa som har fickor och vissa som inte har det. De större termokjolarna har stora fickor som det är lätt att ha saker i medan mini-kjolen snarare har fickorna som någon snygg detalj. Samtidigt finns det de plagg som inte har fickor alls.

Sammantaget är det två saker som skiljer mellan de olika modellerna, funktion och utseende. Vilken av dessa faktorer som får väga tyngst i valet av termokjol är en helt individuell fråga att ta ställning till. Men uppenbart är att modellerna, färgerna och funktionerna har ökat i utbudet mot när kjolen en gång tog de första stegen in på den svenska vintermarknaden.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 1 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.