Tips för att få löshår att hålla så länge som möjligt

Skribent: | Publicerat i Hälsa & Skönhet

Att lägga till löshår till sitt eget hår är ett jättebra och smidigt sätt att skapa det där perfekta hårsvallet som man alltid velat ha. Men om man inte tar hand om sitt löshår ordentligt, kommer det inte att se fint ut särskilt länge, då löshår har en tendens att slitas ut väldigt snabbt om det hanteras fel. Därav kommer här en rad tips som hjälper dig sköta om ditt löshår, så att du inte sliter ut det i förtid utan kan ha glädje av det så länge som det bara går:

Var försiktig
Hantera alltid löshåret varsamt och försiktigt, vad du än gör med det. Den största boven när det gäller trassel och fel med löshår är nämligen helt enkelt att man varit alldeles för hårdhänt när man hanterat håret. Så gör det till en vana att vara riktigt försiktig så länge du har löshår i, hela tiden.

Använd produkter som tillför fukt när du tvättar håret
Detta är viktigt eftersom löshår inte får fukt på naturligt vis, som ditt eget hår, som får fukt via hårbotten. Använd därför t.ex. balsam och liknande produkter när du tvättar håret, för att tillföra fukt på konstgjord väg. Detta gör nämligen att håret inte trasslar sig lika mycket och att det håller sig snyggt även annars.

Använd serum
Detta är en bra ide om du vill att ditt löshår ska få lite mer glans, eftersom glansserum är ett av de mest effektiva sätten att åstadkomma detta. Läs dock på om serumen du använder, för att försäkra att de verkligen passar även för löshår. Det är nämligen inte alla serum som gör det.

Klipp topparna
Precis som vanligt hår kan få kluvna toppar, kan nämligen även löshår få det, och detta gör givetvis att håret inte ser lika snyggt och fräscht ut längre. Därför bör man hålla efter håret och leta efter kluvna hårtoppar regelbundet, och klippa håret om man upptäcker dem.

Använd inte locktänger och hårtorkar i löshåret
Detta sliter nämligen otroligt mycket på löshår, och även på ditt egna hår, för den delen. Så undvik alltid detta i den mån det går, och låt istället håret självtorka och försök styla det på annat vis. Det går att göra, det kräver bara lite mer planering!

Tvätta inte håret för ofta
Många tvättar sitt hår varje dag, men att shampoonera håret så ofta gör att det slits snabbare. Gör det därför till en vana att endast tvätta håret varannan eller var tredje dag.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 5 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.