Aktiviteter till en konferens

Skribent: | Publicerat i Arbete & Ekonomi

Textil och mode är nog några av de första orden som de flesta kommer att tänka på då man nämner Borås, och det är sant att staden har en lång och betydande historia inom Sveriges textilindustri, som började redan i mitten på 1800-talet då flera bomullsfabriker anlades i staden.

Även idag är många postorderföretag verksamma i Borås och till exempel modejätten Gina Tricot har sitt huvudkontor i staden. Borås är dock inte bara en textilstad, tack vare sitt centrala läge har det även blivit populärt att ordna konferens.

På konferenser så smids planer och företag utvecklas, framför allt så kommer kollegor närmare varandra. Det finns även en extra bra möjlighet att ta upp problem och justera dessa, så att exempelvis kommunikationen och produktiviteten blir effektivare. En annan bra möjlighet är att det finns en hel del viktiga övningar som går att utföra, som kan föda nya idéer och utveckla företaget ytterligare.

Även om stadens utmärkta läge brukar vara en viktig faktor då man väljer att förlägga sin konferens i Borås, så finns det även ett brett utbud av olika sorters konferensaktiviteter som man kan variera konferensen med.

Här listar vi några av alla aktiviteter man kan välja mellan då man arrangerar en konferens i Borås:

Borås djurpark

Att besöka västra Sveriges största djurpark och få se vilda djur är en rolig och intressant aktivitet som passar för alla sorters konferensgrupper, oavsett ålder eller intressen.

Upzone äventyrspark

Fysiska aktiviteter ger en bra variation till långa föreläsningar där man sitter stilla i timtal, och genom att prova på någon av de olika banorna som äventyrsparken erbjuder får man en riktig adrenalinkick!

Fabriksförsäljning

Passa på och låt konferensdeltagarna shoppa textil och tyg till vrakpris på en fabriksförsäljning i Borås. Här kan man fynda snygga gardiner, garn och möbeltyg till priser som man inte kan hitta någon annanstans.

Gokartrace

Gokart är en mycket populär konferensaktivitet och passar perfekt för konferensdeltagare som gillar lite mer action. Bananskal och svampar är dock helt förbjudet 😉

Friluftsaktiviteter

Under en konferens i Borås bör man självklart utnyttja den vackra naturen kring Borås, oavsett årstid. Njut av det omväxlande landskapet och den friska luften genom en friluftsaktivitet. Möjligheter att fiska, åka fyrhjuling, gå på skogsvandring samt basta finns givetvis.

Läs gärna mer om konferens, aktiviteter och andra övningar för företag på bloggen Allt om Konferens. Vi tipsar dagligen för att inspirera dig att upptäcka nytt inom, som namnet antyder, allt som har att göra med konferenser.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 20 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.