Ha framförhållning när ni bokar era konferenser

Skribent: | Publicerat i Arbete & Ekonomi

Bakom alla lyckade konferenser hittar man duktiga arrangörer som arbetar med god framförhållning och noggrann planering. Det är en rad saker som ska falla på plats när konferensen går av stapeln. På en konferens kan företaget utvecklas och relationer stärkas mellan olika arbetsteam.

Här är ett urval av de saker som man bör tänka på. Lyckade konferenser snos inte ihop i en handvändning. Det handlar om att planera och att ägna tid åt detaljer och att ge deltagarna en möjlighet att delta genom att kunna ge uppgifter om datum och plats flera månader innan.

Att starta konferensarbetet i god tid ger bästa möjliga förutsättningar för att inte missa någon liten, men ack så viktig detalj.

Rätt konferensanläggning

För att skapa bästa möjliga konferensförutsättningar ska ni se till att välja anläggning efter just er konferens och dess målsättningar. Behöver ert program matchas av ett lantligt lugn eller en hektisk storstadspuls? Behöver ni någon särskild teknik och hur är det med lokalstorleken, behöver ni stora eller små lokaler? Underlättas konferensen om ni har tillgång till några särskilda företag, industrier eller organisationer? Eller behöver ni bara ett spa där ni kan slappna av på kvällarna och kläcka idéer i bastun?

Hur tar ni er dit?

Att åka i samlad trupp till konferensanläggningen är både effektivt och trevligt. Åker ni chartrad buss eller tåg tillsammans blir det dessutom en miljövänlig lösning. Ibland är det deltagare som kommer från hela landet, Europa eller världen. Vem ska samordna detta?

Utnyttja den nya platsen

Bryt ert klassiska arbetsplatsmönster när ni är iväg på konferens. Se till att göra hela andra saker och lägg upp strukturer på ett annat sätt och använd er av det som den nya miljön har att erbjuda, det blir en kick och skapar en vakenhet och andra perspektiv på ert företag och era åtaganden. Rumsliga perspektiv ger ofta andra perspektiv, det är spännande.

Alkoholfri konferens?

Allt för många har upplevt konferenser som har spårat ut totalt och inte alls varit den sammansvetsande och lärorika tid som man hade tänkt. Ofta beror det på att alkoholen flödar fritt på kvällarna. Alla klarar helt enkelt inte av att dricka och det är alltid någon eller någon som blir för berusad.

Dagen efter påverkas givetvis också om alkohol har varit med i bilden, ingen är på topp efter en sen kväll med alkohol. Bara för sakens skull, testa alkoholfri konferens nästa gång.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 20 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.