Olika sätt att hitta lediga lokaler

Skribent: | Publicerat i Arbete & Ekonomi

Att hitta lediga lokaler till sin enskilda firma, sitt handelsbolag eller sitt aktiebolag kan vara en både rolig och intressant process eftersom det handlar om det första steget till en ny arbetsplats och eventuellt också en ny fas för företaget. Det är också en process man förknippar med mycket besvär och slit, eftersom det kan kännas hopplöst att hitta lediga lokaler som motsvarar de förväntningar och krav man kanske har på dessa.

Eftersom det samtidigt gärna ska vara så billigt som möjligt, kan det krävas en hel del tålamod för att till slut lyckas hitta rätt lokaler för sin verksamhet, men förr eller senare kommer det dyka upp ett alternativ som visar sig vara helt rätt för den verksamhet man sysslar med. Man kan säga att det finns tre olika sätt att hitta lediga lokaler till sitt företag, och dessa brukar oftast vara:

Genom kontakter

Detta är givetvis svårt för den som inte har ett tillräckligt brett kontaktnät och kanske befinner sig i en nystartsfas, men det kan helt plötsligt dyka upp ett tillfälle som gör att man får chansen att lägga beslag på en perfekt kontorslokal. Genom att fråga runt bland vänner och bekanta ökar man ofta sina chanser för att hitta lediga lokaler till företaget mer än man kanske tror.

Genom att läsa annonser

På nätet och i de stora tidningarna finns det alltid massor av annonser för olika typer av kontorslokaler i Göteborg. Man bör givetvis alltid gå igenom dessa för att se om man hittar något man kan ta en närmare titt på.

Genom att kontakta en mäklare

Detta är ett alternativ som kräver att man har pengar att investera, men det är absolut något man bör överväga eftersom det kan bli en investering som snabbt betalas tillbaka.

Den som letar efter lokaler i Göteborg till sin verksamhet bör vara noggrann så att man inte missar något viktigt som man sedan får ångra i efterhand. Genom att analysera vad det är man behöver i sina nya lokaler i Göteborg kan man enkelt checka av det som potentiella lokaler innehåller och vilka för- och nackdelar som finns.

Vad lokalerna behöver bestå av beror naturligtvis på vilken typ av verksamhet de ska användas till och om det finns några särskilda säkerhetsföreskrifter man måste ta hänsyn till för att få tillstånd att bedriva verksamhet i lokalerna. För den som är osäker på hur man gör upp en checklista inför sökandet efter lediga lokaler i Göteborg följer här några tips på saker man kanske glömmer bort:

  • Transportmöjligheter och läge
    Detta kan för många vara ett av de absolut viktigaste och mest grundläggande kriterierna för att hitta lokaler i Göteborg som man kommer trivas i under lång tid. Hur viktigt dessa saker är beror på om man ska använda lokalerna för affärsverksamhet eller hobbyverksamhet eller om det kanske handlar om en mindre firma som bara består av ett par personer. Lokaler med ett attraktivt läge är så klart dyrare än de som ligger längre bort från stadskärnan.
  • Internet och bredband
    Vilken typ av internetanslutning finns i de nya lokalerna? Vissa platser runt om i landet har fortfarande dålig täckning för 3G-nätet och när 4G nu håller på att bli standard kan det vara läge att kolla så att de nya lokalerna ligger på en plats med sådan anslutning.
  • Pris
    Det går givetvis inte att komma ifrån att priset är viktigt när man söker nya lokaler. Kontrollera vilken typ av kontrakt som hyresvärden erbjuder och om det är förenligt med er budget.

Skribent:

Denna skribent har publicerat 20 artiklar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.